"Türkmen bahane amaç Türkiye'yi savaşa sokmak"

"Türkmen bahane amaç Türkiye'yi savaşa sokmak"
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Suriye politikası iflas etti. Türkiye'nin desteklediği radikal İslamcı örgütler yardım kesilince bu kez Türkmenler üzerinden şantaj yapmayı başladı.

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, son günlerde Türkiye'ye sığınan Türkmen sayısında büyük artış olduğunu belirterek, "Yardım kesilince bu kez Türkmenler üzerinden şantaj yapmaya başladılar. Bunun nedeni Türkiye'den yeterli desteği görememeleri. Bunu yaparak destek alacaklarını düşünüyorlar" dedi. Şeker, Türkmenlerin saldırıya uğramalarının ana nedeninin kesilen yardımlar olduğunu vurguladı. Radikal İslamcı gruplara hem lojistik destek sağlandığını hem de malzeme ve silah yardımı yapıldığını anımsatan Şeker, "Bunlar yapılmayınca Türkmenlere saldırılar başladı. Bir anlamda Türkiye'nin Suriye'ye müdahale etmesini istiyorlar. Oysa böyle bir operasyon Esad'ın da işine gelir" diye konuştu.

Sınırda tahrik

Suriye'de yaralanan 17 bin kişinin Türkiye'de tedavi edildiklerini ifade eden Şeker, batılıların çatışmalarda Kürtlerden yana tavır koyduklarını söyledi. Türkiye'nin Türkmenlere yapılan katliama göz yumamayacağını kaydeden Şeker şöyle konuştu:  "El Kaide, El Nusra, IŞİD gibi örgütler Türkmenleri hedef alıyor. Türkiye'ye 15 günde toplam 4 bin Türkmen geldi. Kilis'te spor salonuna yerleştirildiler. Bunlar normal vatandaş olarak geliyorlar. Bir de silahlı Türkmenler var. Şimdi hem onlara, hem de vatandaş olarak kendi hayatıyla uğraşan Türkmenlere saldırıyorlar. Topraklarından çıkmalarını istiyorlar. Türkmenleri hedef almalarının altında yatan neden Türkiye'den yeterli desteği görememeleri. Bunu yaparsak 'destek alırız' stratejisi izliyor."