Türkmenler güçlü temsil istiyor

Türkmenler güçlü temsil istiyor
ITC'nin Erbil'de düzenlediği toplantıda Türkmenlerin Peşmerge yönetiminde kurulacak koalisyon hükümetinden talepleri masaya yatırıldı.

Irak Türkmen Cephesi'nin (ITC) Erbil'de düzenlediği toplantıda Türkmenlerin Peşmerge Yönetimi'nde kurulacak koalisyon hükümetinden talepleri masaya yatırıldı.

İstişare toplantısına Türkmen milletvekilleri, Türkmen siyasi parti yetkilileri, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

ITC Erbil Milletvekili Aydın Maruf, toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Tüm Türkmen taraflar toplantıya katıldı. Bu toplantıda Türkmenlerin yeni  Peşmerge Yönetimine tek ses olarak katılması konusunda anlaştık." dedi.

Maruf, Peşmerge Yönetimi'nde kurulacak yeni hükümette güçlü temsiliyet isteyen Türkmenlere başbakan yardımcılığı ve Türkmen işlerinden sorumlu bir bakanlık verilmesi talebinin toplantıda ele alındığını söyledi.

"YÖNETİMDE ORTAK OLMAK İSTEDİĞİMİZİ DİLE GETİRDİK"

Türkmen Milletvekili Muhammed İlhanlı ise önceki kabinelerde Türkmenlerin bir bakanlıkla temsil edildiğini hatırlatarak, "Türkmen siyasi parti ve milletvekilleri olarak bugün yapılan toplantıda katılımcı değil, yönetimde ortak olmak istediğimizi dile getirdik." ifadesini kullandı.

Türkmenlerin yönetimde ve siyasi mekanizmada etkin rol alması gerektiğini söyleyen İlhanlı, bölgede ikinci etnik grubun Türkmenler olduğunu, bu nedenle siyasi varlığının güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.