TurkNet'ten internete dev zam

TurkNet'ten internete dev zam
Haziran ayında 99,90 TL'lik internet ücretini 139,90 TL'ye çıkartan TurkNet, iki ay sonra fiyatını 179,90 TL yapacağını açıkladı.

TurkNet, Ağustos 2022’den geçerli olmak üzere xDSL internet erişim fiyatlarını 179,90 TL’ye yükseltecek. TurkNet’in, 2 ay içerisinde yaptığı zam oranı yüzde 80’e kadar çıkardı.

TurkNet, Mart 2022 başında yaptığı duyuruda Haziran ayından geçerli olmak üzere 99,90 TL olan xDSL internet erişim tarifelerini, port ücretlerine gelecek zamdan dolayı 139,90 TL’ye yükselteceğini duyurmuştu.

BTDünyası''nın haberine göre; yeni tarifelerin yürürlüğe girmesinin üzerinden iki ay geçmeden, Turk.Net yeni zam duyurusu yaptı. 1 Ağustos’tan geçerli olmak üzere, 139,90 TL’ye verilen xDSL internet hizmetinin fiyatı 179,90 TL’ye yükseltilecek.

Gerekçe olarak, iki ay önce zam yapılmasına gerekçe olarak sunulan Port ücretleri zamları gösterildi.

TurkNet CEO’su, kurucusu ve ortağı Cem Çelebiler, mart ayında yapılan zamlarla ilgili verdiği röportajlarda Temmuz ayında Türk Telekom tarafından yapılacak olan port ücreti artışlarını gerekçe göstermişti. Daha bu port artış ücretlerinin faturası kesilmeden, TurkNet bir zam kararı daha aldı. TurkNet’in aldığı zam kararlarının port ücreti artışları ile ilgili değil, keyfi yapılan zam olduğu ortaya çıkmış oldu.

İlgili Haberler