TÜSİAD'dan Kılıçdaroğlu'na saldırıya tepki

TÜSİAD'dan Kılıçdaroğlu'na saldırıya tepki
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Ankara'daki şehit cenazesinde düzenlenen saldırıya TÜSİAD'dan tepki geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hakkari'de çıkan çatışmada şehit olan Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı'nın cenaze törenine katılmak üzere Ankara'nın Çubuk ilçesine gitti. Kılıçdaroğlu, kılınan cenaze namazının ardından burada bir grubun yumruklu saldırısına uğradı.

Jandarma, korumalar ve polis Kılıçdaroğlu'nun etrafını sararak saldırıyı önlemeye çalıştı. Kılıçdaroğlu, öfkeli gruptan uzaklaştırılarak mahallede bulunan bir eve götürüldü. Bir süre bu evde kalan Kılıçdaroğlu, zırhlı bir araç eşliğinde bulunduğu evden ayrıldı.

Kılıçdaroğlu'na saldırı farklı kesimler tarafından tepki çekerken, iş dünyası örgütü TÜSİAD da saldırıyı kınadı. TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski, kişisel Twitter hesabından tepkisini dile getirdi.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıyı kınadıklarını ifade ederek, "Bu saldırı toplumsal birlik ve çoğulculuğumuzu güçlendirecek saygılı siyasi tutum ve söylemlerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir. Terörizm ile ancak iktidarıyla, muhalefetiyle ve toplumun tüm kesimlerinin ortak mücadele ruhuyla mücadele edebiliriz. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, yakınlarına başsağlığı diliyoruz" ifadelerine yer verdi.