TÜSİAD'tan başkaldırı

TÜSİAD'tan başkaldırı
TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski, büyüme ve faiz indirimine yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kaslowski, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sinyali verdiği faiz indirimi için çarpıcı bir uyarıda bulundu.

TÜSİAD'dan faiz indirimi açıklaması

Yarın açıklanacak büyüme rakamları öncesinde TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski Dünya Gazetesi’ne ekonomi dünyasında gündem yaratacak açıklamalarda bulundu.

Gelir eşitsizliğine burgu yapan ve büyümenin kapsayıcı olması gerektiğini ifade eden Kaslowski, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ısrarla savunduğu ve geçtiğimiz aylarda sinyalini verdiği faiz indirimi içinde kritik bir uyarıda bulundu.

Kaslowski, "Kısa vadeli yüksek büyümelerin değil, kalıcı büyümenin önemine dikkat çekiyoruz. Bunlar olmayınca, yatırımlar ve üretim dalgalanıyor, gelir eşitsiz dağılıyor, kalıcı istihdam yaratamıyorsunuz. Bu durum enflasyonla birleşince de vatandaş kendi cebinde o büyümeyi hissedemiyor. Büyümenin kapsayıcı olması lazım" dedi.

Dünya''ya konuşan Kaslowski, Fed önderliğinde parasal genişlemenin sonuna gelindiğine dikkat çekerek, "Türkiye’de enflasyon beklentileri yükselirken, gündemimizdeki faiz indirimlerinde aceleci değil sabırlı davranmamız gereken kritik bir 4-5 aya girdiğimizi düşünüyorum. Finansal istikrara ihtiyacımız olan bir süreçteyiz" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler