Tutuklanan generallere bir destek de İsmail Saymaz'dan geldi

Tutuklanan generallere bir destek de İsmail Saymaz'dan geldi
28 Şubat davasında tutuklanan generallere bir destek de gazeteci İsmail Saymaz’dan geldi. Saymaz, 28 Şubat davası için iktidarın ve iktidara yakın medyayı kızdıracak bir tanımlama yaptı.

28 Şubat davasında Yargıtay''ın verdiği onama kararının ardından, hükmün kesinleştiğine ilişkin karar, infaz savcılığına gönderildi. Emekli orgenerallerin de aralarında bulunduğu 14 sanıkla ilgili yeniden yakalama kararı çıkarıldı.

Sanıkların, yaşları ve sağlık durumları gerekçe gösterilerek yapılan infaz erteleme başvurusu ise reddedildi.

Aralarında dönemin Genelkurmay ikinci Başkanı Emekli Orgeneral Çevik Bir Muğla''nın Milas ilçesinde, dönemin Genelkurmay Harekât Başkanı Emekli Orgeneral Çetin Doğan ise Bodrum ilçesinde tutuklandı.

Yaşanan bu gelişmeler tepkileri de beraberinde getirdi. Yılmaz Özdil’in ardından gazeteci İsmail Saymaz da yaşananlara tepki gösterdi.

Saymaz, Fetullahçı savcıların hazırladığını belirttiği 28 Şubat davasında, Çarşı ve Balyoz kumpaslarındaki gibi düşman ceza hukukunun işlediğini belirtti.

Saymaz’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde;

"Fetullahçı savcıların hazırladığı Çarşı ve Balyoz’dan sonra 28 Şubat yargılamasında da düşman ceza hukuku işledi. Seksen yaşına merdiven dayamış emekli generaller intikam alınırcasına tutuklanıyor."

İlgili Haberler