Tutuklanan Vali Çetinkaya'nın dolar savunması

Tutuklanan Vali Çetinkaya'nın dolar savunması
Tutuklanan eski Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya'nın verdiği ifadede dolar savunması yaptığı ortaya çıktı.

Eski Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya'nın ifadesinde çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

Tutuklanan eski Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, üst aramasında ortaya çıkan dolarları şöyle savundu:

"Sinop’taki evimden çıktığım için ve yerime Vali geleceği için eşyalarımı çalışanlar toplamış ve bana Ankara’ya göndermişlerdi. Bu esnada pasaportumun içinde kalan dolarları çantama attım, bir yurt dışı gezisinde pasaportumda kalmıştı bu sebeple de bu doları alarak çantama koydum.”

Darbe soruşturmasında eşi Sinop Garnizon Komutan Yardımcısı Albay Temel Çetinkaya ile birlikte tutuklanan eski Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, sorgusunda özetle şunları anlattı: “Sinop o geceyi Türkiye’de en huzurlu ve rahat geçiren il olmuştur. Çünkü biz olayın başından itibaren hep Emniyetimizle ve jandarma ile bir arada hareket ederek olayları hep kontrol altında tutmuşuzdur. O gece biz sadece vatandaşlarımızı demokrasiye sahip çıkma adına meydanlara çağırdık, onların güvenliği ile ilgili tedbirleri aldık, ayrıca ilçelerimizle irtibat kurarak bakanlığın bize verdiği talimatları ilçelere ilettik.

VALİLİĞE GİTMEYİN TALİMATI VERİLDİ

Bakanlıktan müsteşar yardımcısı Mehmet Tekinaslan, jandarma, emniyet ve bizim hep bir arada olmamızı, askerin en ufak bir hareketlenmesinde müdahalede bulunmamız gerektiğini, gerekirse benim bizzat müdahale etmemi söyledi. Kendisine, ‘valilikteki güvenli telefonlarımızın başında mı olalım’ diye sorduğumda, ‘valiliğe gitmeyin, güvenli bir yerde bekleyin, komuta edin, bilginiz dışında bir şey olmasın, askere adım attırmayacaksınız’ dedi.

SİNOP’TAN İKİ SAAT İÇİNDE AYRIL

Buna istinaden emniyet ve jandarma olarak DSİ’de toplandık, dışarıdan gelecek başka müdahalelere karşı bazı tedbirler aldık. Darbe adına suçlanırken neden bahsedildiğini anlamış değilim. Bizim ilimizde darbe adına hiçbir girişim olmamıştır. Ben Pazartesi günü ayın 18’inde açığa alındım, eşim Cumartesi günü 16’sında tutuklandı. Eşim tutuklandıktan sonra personel daire başkanlığından Mustafa Çiftçi benimle yaptığı görüşmede Sinop’tan iki saat içinde ayrılmamın uygun olacağını söyledi.

MUHTAR, ANKARA’YA GETİRDİ

Ben de bunun üzerine iki saat içerisinde Sinop’tan ayrıldım ve Ankara’ya gittim. Osmaniye veya Korucuk Köyü Muhtarı kendi aracı ile beni ve çocuklarımı Ankara’ya getirdi. Ankara’ya ailemin yanına geldim; bunu da Mustafa Çitfçi’ye telefonla arayarak bildirdim. Üst aramamda ele geçen dolarlar, ben apar topar Sinop’taki evimden çıktığım için ve yerime Vali geleceği için eşyalarımı çalışanlar toplamış ve bana Ankara’ya göndermişlerdi. Bu esnada pasaportumun içinde kalan dolarları çantama attım, bir yurt dışı gezisinde pasaportumda kalmıştı bu sebeple de bu doları alarak çantama koydum.

FETÖ MİLLETİN BAŞINA BELA

Eşim 1 gün gözaltında kaldı, bu süreçte ben çocuklarımı Ankara’ya bırakmak için muhtar ile birlikte yola çıkmıştım. Ertesi gün babamın arabası ile Sinop’a geri döndüm. FETÖ bu devletin ve milletin başına bela olmuş bir örgüttür. Kesinlikle bağlantım herhangi bir tarihte hiçbir şekilde olmamıştır. 20 yıllık kaymakamlık hayatımda ve ardından 1.5 yıllık valilik hayatımda terör örgütüyle mücadele anlamında da çok kararlı bir tutum sergilediğimi düşünüyorum. Çünkü bunların vatandaşa zarar verdiğini bir kamu görevlisi olarak hep izleme fırsatım olmuştur. Üzerime atılı suçlamayı kesinlikle kabul etmiyorum.

BABASIZ KALDILAR ANNESİZ DE KALMASINLAR

Ne kadar araştırılırsa araştırılsın kesinlikle hiçbir bağım ve irtibatım bulunmayacaktır. Benim 3 çocuğum var, bu olaylardan çok etkilendiler, onlarla ilgili çok büyük bir yük var üstümde, benim kesinlikle kaçma şüphem yoktur. Bu süreçten ne kadar sürerse sürsün alnımızın akıyla çıkacağız, bir iftiraya kurban gittiğimiz düşünüyorum. Bu örgüt üyesine zarar verdiği kadar üye olmayanlara da zarar veriyor. Çocuklarımın başında olmama müsaade edilmesini istiyorum. Çocuklarım babasız kaldılar, annesiz de kalmasınlar ben tutuksuz yargılanmak istiyorum.”