TÜVTÜRK'ten araç sahiplerinin yüzünü güldüren muayene kararı! Büyük çile bitiyor

TÜVTÜRK'ten araç sahiplerinin yüzünü güldüren muayene kararı! Büyük çile bitiyor
Milyonlarca araç sahibini sevindiren bir gelişme yaşandı. Araç muayenesi için saatlerce sıra bekleme çilesi son buluyor. TÜVTÜRK'ün kararına göre artık gezici istasyonlarda araç muayenesi yapılabilecek. İşte ayrıntılar...

İREM GÜL-GÜNBOYU

Bütün araç sahiplerinin 2 yılda bir yaptığı araç muayenesi için bekleme sorunu artık bitiyor. Araç muayenesi araç sahipleri için yıllık zorunluluk olmasına rağmen binek araçlarda bu süre 2 yıla kadar uzatılmaktadır. Ama artık işler değişiyor. TÜVTÜRK'ün yeni kararına göre vatandaşlar, belirlenen saatte istasyonlara gitmek yerine mobil istasyonlar üzerinden hızlı bir şekilde denetime ulaşabilecek.

BÜYÜK ÇİLE BİTİYOR

Bu sorun özellikle büyük şehirlerde harika bir çözüm gibi görünüyor. Muayene için istasyonlarda saatlerce süren kuyruklar artık geçmişte kaldı. Ticari araç sahipleri için yılda bir, özel kişiler için ise iki yılda bir gerçekleşen bu işlem, mobil istasyonlar sayesinde daha hızlı ve kolay hale getiriliyor.

77 İLDE FAALİYET GÖSTERİYOR

Mobil istasyonlar hâlihazırda 77 ilde faaliyet göstermekte olup randevulu olarak hizmet vermektedir. Bu sayede sürücüler işlemlerini düzenli ve hızlı bir şekilde tamamlayabilmektedir. Bu istasyonlarda binek otomobiller, traktörler ve motosikletler muayene edilebilmektedir. Ancak havalı-hidrolik frenlerle donatılmış diğer araçların muayenesi sadece sabit istasyonlarda yapılmaktadır.

RANDEVU NASIL ALINACAK?

TÜVTÜRK'ün resmi internet sitesinden mobil istasyonların hangi il ve ilçelerde bulunduğunu öğrenebilirsiniz. Randevu almak için web sitesinde gerekli bilgileri doldurarak işleminizi hızlı bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Araç muayenesi artık daha kolay ve daha hızlı! Uzun zamandır TÜVTÜRK tarafından gezici istasyon projesi yaygın hale getirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar