Ülkemizde tuz tüketiminin fsazla olduğuna dikkat çeken uzmanlar, "Türkiye en çok tuz tüketilen ülke. Günde 18 gram tuz tüketiliyor. Sağlıklısı 6 gramdır. Bu da bir çay kaşığına denk geliyor" dedi.Tarım Bakanlığı’nın tebliğine göre ekmekte olması gereken tuz miktarının 1.7 gram olduğunu kaydeden uzmanlar, "Ancak ekmekteki tuz miktarı 1.82 gramdır. Türk insanı ortalama 400 gram ekmek tüketiyor. Sadece ekmekten 7.2 gram tuz alıyor. Bu bile normal değerin üstünde dedi.

Ölümleri yüzde 3 önlüyor
Türk toplumunun yemek kültürüne de değinen uzmanlar, "Ayrıca geleneksel yemeklerimizde de tuz yoğun olarak kullanılıyor. Artık evde yapılan salçadan vazgeçmek gerekiyor" dedi. Her şeyden önce Türkiye toplumunda hipertansiyon bilincinin geliştirilmesi gerektiğine işaret eden uzmanlar, "Dünya genelinde her 4 kişiden birinde hipertansiyon var. Halkta hipertansiyon bilincinin arttırılması gerekiyor. Spor yapmak, sigara içmemek, aşırı alkolden kaçınmak ve kiloya dikkat etmek gerekiyor. Günde 3 gram tuzun önlenmesi ölümleri yüzde 3 önlüyor" dedi.