TV kanalları ambargoyu sürdürüyor

TV kanalları ambargoyu sürdürüyor
Haber kanalı olduklarını iddia eden televizyonlar, İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'e ambargoyu sürdürüyor.

Akşener'in dün yaptığı Çanakkale mitingini yalnızca NTV 10 dakika verdi. Başta TRT olmak üzere, CNN Türk, HaberTürk ve Halk TV ise Akşener'in mitingini yine görmezden geldi. Akşener'e yönelik medya ambargosu cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası için yapılan bağışları da etkiliyor.

Aday kampanyası için Akşener'in Yüksek Seçim Kurulu'na bildirilen hesap numarasına şu ana kadar beklenenin altında bağış yapıldığı belirtildi. Cumhurbaşkanı seçiminde adayların seçim kampanyaları için önemli finans kaynaklarından birini bağış ve yardımlar oluşturuyor.

Hazine'den hiçbir yardım almayan İYİ Parti seçim kampanyasını 27'inci Dönem milletvekilliği aday adaylığı başvuruları ile topladığı ücretlerle sürdürüyor. Ancak siyasi partiler, genel başkanları cumhurbaşkanı adayı olsa dahi kampanyasına maddi destek veremiyor. Bu kapsamda Akşener'in adaylık kampanyasını kıt imkânlarla sürdürmeye çalıştığı belirtiliyor. Vatandaşlar, destekledikleri adayların seçim hesabına 29 Haziran'a kadar, YSK'ca belirlenen üst limit olan 13 bin 916 liraya kadar bağış yapabiliyor.

Bağış ve yardımlar sadece seçim harcamalarında kullanılabiliyor. YSK kararı uyarınca seçim hesaplarına yapılan bağışlarda TC kimlik numarası bildirmek zorunlu, aksi halde bağış kabul edilmiyor.

Devletin tüm imkânlarını kullanarak seçim çalışması yapan AKP'nin, dev bütçesine karşı milletten aldıkları güçle yola devam ettiklerini belirten İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan, şunları kaydetti: "Adil şartlarda yarışılmayan 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, milletin adayı Meral Akşener'in, milletin desteğine ihtiyacı var. Ülkemizin tüm kaynaklarını ranta çevirip, sadece kendilerini ve yandaşlarını zengin eden bu iktidara dur demek için çıktığımız bu yolda milletimizin bizi yalnız bırakmayacağına inancımız tamdır."

İlgili Haberler