Twitter ve Facebook canlı TV özelliği

Twitter ve Facebook canlı TV özelliği
Bir tarafta 1 milyardan fazla aktif kullanıcısıyla Facebook, diğer tarafta ise 300 milyondan fazla kullanıcıya hizmet veren Twitter. Dünyanın en popüler iki sosyal ağı, tüm interneti değiştirdiği gibi şimdi ise farklı bir sektöre el atacak gibi duruyor.

New York Post (NY Post) haberine göre sosyal ağlar geleneksel TV sektörünü değiştirecek bir hamleye hazırlanıyor. Her iki sosyal ağın da canlı TV yayını yapmak için çalışmalara başladığı iddia ediliyor. Aslında oldukça mantıklı!

Son yıllarda Twitter tarafında Periscope, Facebook tarafında ise Facebook Live adı altında bir başka canlı yayın özelliği bulunuyor. Kullanıcıların tüm dünyaya yayın yapmasına olanak tanıyan bu özellikler ise aslında canlı TV yayını için gereken altyapı hazırlandı.

Sosyal ağlar her geçen gün kendilerine yeni bir kazanç kapısı arıyor. Çünkü ellerinde son derece ciddi bir kitle bulunuyor ve bu kitle 7 gün 24 saat internete erişebiliyor. Mobil reklamcılık konusunda önemli bir atağa sebep olan sosyal ağlar, TV sektörünü de bir başka boyuta taşıyabilir.

Konuyla ilgili olarak henüz somut kanıtlar bulunmuyor ancak iddialar oldukça kuvvetli. Twitter ve Facebook, önümüzdeki dönemde canlı TV özellikleriyle gündeme gelebilir.