Twitter'daki dev TÜİK anketinden ezici sonuç çıktı

Twitter'daki dev TÜİK anketinden ezici sonuç çıktı
Yemeksepeti’nin eski patronu Nevzat Aydın'ın Twitter hesabından yaptığı anketin sonuçları ve Aydın'ın ankete ilişkin yorumu dikkat çekti. Anketle TÜİK'e duyulan güvenin geldiği noktayı gözler önüne seren Aydın, "Eskiden de siyaset vardı ama devlet kurumlarına güven hiç bu kadar az olmamıştı." dedi.

Yemeksepeti’nin kurucusu ve eski CEO’su Nevzat Aydın, yayımladığı anket ile Twitter kullanıcılarına "Enflasyon TÜİK’e göre %78, ENAG’a göre %175. Hangisine inanıyorsunuz?" sorusunu yöneltti. Ankette vatandaşın devlet kurumlarına karşı güveninin geldiği nokta gözler önüne serildi.

Anketi yayımladıktan yarım saat sonra ikinci bir paylaşım yapan Aydın, "Yarım saatte 4000 oy geldi - Dodurga oyunun 4 katı. TÜİK’e güven %11 seviyelerinde. Eskiden de siyaset vardı ama devlet kurumlarına güven hiç bu kadar az olmamıştı. AA ve TRT’yi sorsam onlar da aynı çıkacaktır. Kaldı ki beni takip eden kitlenin olduğu Trabzon’da AKP oranı %70." ifadelerini kullandı.

Aydın''ın anketine 1 saat sonra bakıldığında ise oy kullanan 5 bin 648 kişinin yüzde 90,2''sinin ENAG dediği görülürken, yalnızca yüzde 9,8''inin TÜİK dediği görüldü.

İlgili Haberler