Donald Trump'ın hesabını Twitter'da kapatan Jack Dorsey'den Elon Musk 'a destek: Trump'ın hesabını kapamak başarısızlıktır

Donald Trump'ın hesabını Twitter'da kapatan Jack Dorsey'den Elon Musk 'a destek: Trump'ın hesabını kapamak başarısızlıktır
Twitter kurucusu ve eski CEO'su Jack Dorsey, Elon Musk'ın bu gece saatlerinde yaptığı "Donald Trump'ın Twitter hesabını açacağım" açıklamasına yanıt verdi. "Kalıcı banlamalar bizim başarısızlığımızdı" ifadelerini kullandı.

Jack Dorsey Twitter''ın sahibi ve kurucusuyken Donald Trump''ın Twitter hesabını; kullanıcıları şiddete meyillendirmek ve kargaşa çıkarmak sebeplerini gerekçe gösterip kalıcı olarak banlamıştı (kapatmıştı). Ancak bu gece Musk, yaptığı "ifade özgürlüğü" kavramı bağlamında; Trump''ın haklarının kısıtlandığı ve kendisini Twitter gibi açık bir mecrada duygu ve düşüncelerini yayamadığı gerekçesiyle hesabının açılması gerektiğini vurguladı.

WebTekno''dan alınan bilgilere göre; Jack Dorsey, Elon Musk''ın aldığı kararı desteklediğini söyleyerek yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Açıklamaya göre Donald Trump''ın Twitter''dan kalıcı olarak banlanması, o dönemler CEO''luk koltuğunda oturan Dorsey''i rahatsız etmişti. Kendine yönelik eleştirileri de yanıtlayan Dorsey, Ocak 2021''de paylaştığı floodu alıntılayarak o dönemlerdeki duruşunun da benzer olduğunu belirtti.

Jack Dorsey''e göre Donald Trump''ın hesabının kalıcı olarak banlanması sektörel bir karardı ve olmamalıydı. Kararların her zaman gözden geçirilmesi gerektiğinden bahseden eski Twitter CEO''su, yalnızca Donald Trump için değil herhangi bir kişi için kalıcı bir yasaklamanın doğru bir adım olmadığını düşündüğünü açıkladı.

DONALD TRUMP''IN HESABI ŞU ANDA BÖYLE GÖRÜLÜYOR:

 

İlgili Haberler