Üç Türk diplomat Almanya'ya iltica talebinde bulundu!

Üç Türk diplomat Almanya'ya iltica talebinde bulundu!
Alman medyası 3 Türk diplomatın Almanya'ya iltica başvurusunda bulunduğunu öne sürdü. Alman Dışişleri Bakanlığına dayandırılan haberde, Askeri Ataşe Kurmay Albay Ayhan Dağlı'nın da bulunduğu 3 kişinin iltica başvurusunda bulunduğunu iddia edildi.

Süddeutsche Gazetesi-Batı Almanya Radyo Televizyonu (WDR)-Kuzey  Almanya Televizyonu'nun (NDR) ortaklaşa verdiği habere göre, Türkiye'nin  Almanya'daki misyonlarında 8 diplomatın FETÖ bağlantılı  olduğu gerekçesiyle diplomatik pasaportlarının iptal edildiği ve bunlardan üçünün  de Almanya'ya iltica başvurusunda bulundukları ifade edildi.

Hükümet çevreleriyle Dışişleri Bakanlığına dayandırılan haberde,  iltica eden 3 kişi arasında özellikle Türkiye'nin BerlinBüyükelçiliğindeki görev  süresi sona eren ve Türkiye'ye dönmeyen Almanya'da da nerede olduğu bilinmeyen  Askeri Ataşe Kurmay Albay Ayhan Dağlı'nın da bulunduğu öne sürüldü.

Haberde ayrıca, Federal Göçmen ve Mülteci Dairesi'nin (BAMF) bu  müracaatlar hakkında henüz bir karar vermediğine işaret edilerek, iltica  başvurusu meselesinin Türkiye ile Almanya arasında yeniden başka bir krize yol  açabileceği yorumunda bulunuldu.

Haberde diğer diplomatların Türkiye'ye döndükleri ancak bu rakamın  daha da artabileceği vurgulandı.