Uçamaz dedikleri uçağın aynısı Manavgat’taki yangını tek başına göğüsledi

Uçamaz dedikleri uçağın aynısı Manavgat’taki yangını tek başına göğüsledi
Antalya’nın Manavgat ilçesinde çıkan yangına yurt dışından yardıma gelen uçaklar hava desteğinde bulundu. Yangının söndürülmesinde etkili olan Hırvatistan'dan gelen uçakların, Türk Hava Kurumu'nda bulunan uçaklarla aynı olması dikkat çekti.

THK’daki uçaklarla aynı model

Türkiye''nin dört bir yanında başlayan yangınlara müdahalede Türk Hava Kurumu''nun uçaklarının kullanılmaması, sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu.

Antalya''nın Manavgat ilçesinde çıkan yangının söndürülmesine Hırvatistan''dan gelen uçaklar da yardım etti. Üç uçakla birlikte yangının büyük oranda söndürüldü.

Hırvatistan''ın kullandığı uçak tiplerinin Türk Hava Kurumu''nda kullanılmayan uçakların aynısı olduğu görülürken, sosyal medyada, "Gördünüz dimi 3 uçak bile sahaya inince alınan verimi? Hırvat tek başına Manavgat''ı idare ediyor. 10 uçağın da aktif olduğunu düşünün böyle." ifadeleri kullanıldı.

"THK''DA KULLANILMAYAN UÇAKLARLA AYNI MODEL"

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, sosyal medya hesabından Hırvatistan''dan gelen uçağa ilişkin bir paylaşım yapmış ve tepki göstermişti. Antmen, Türk Hava Kurumu''nun kullanılmayan uçakları ile aynı model olduğu belirtilen uçaklara ilişkin, "Hırvatistan''dan gelen yangın söndürme uçağı, 40''ıncı dakikada 5''inci kez su almaya gitti. Her seferinde 5 tona yakın su taşıyan ve alevlere boşaltan uçak, THK''nın çürümeye terk edilen uçakları "Ateş Kuşları" ile aynı model..." diye yazdı.

Avrupa Komisyonu, devam eden yangınlarla mücadeleye destek olmak amacıyla Hırvatistan''dan 1, İspanya''dan ise 2 Canadair uçağının Türkiye''ye gönderilmesi kararı almıştı.

 

İlgili Haberler