Ünlü markette sahte bal satılıyormuş işte markası: Bakanlık ismini açıkladı

Ünlü markette sahte bal satılıyormuş işte markası: Bakanlık ismini açıkladı
Tarım ve orman Bakanlığı'nın açıkladığı sahte ürünler listesinde CarrefourSA'nın ürettiği çayın ardından şimdi de BİM'in ürünü olan balın uygunsuz olduğu ortaya çıktı.

Cumhuriyet/

Türkiye’nin bilinen ucuzluk marketlerinden biri olan BİM’de satılan balın içeriğinde uygunsuzluk tespit edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, ilaç etken maddesi karıştırılan, taklit ve tağşiş (içine başka madde karıştırılan) yapıldığı tespit edilen ürünlerin ve firmaların listesini kamuoyuyla paylaştı. Paylaşılan ürünlerden birinin, Türkiye’nin en çok tercih edilen ucuzluk marketlerinden BİM’de satılan bir bal olduğu anlaşıldı.

Balarısı Gıda San. Tic. A.Ş. tarafından üretilen Balkaşık Süzme Çiçek Balı (850 gr.) ürününde “C4 Şeker Oranı, Protein ve Hambal Delta C13 değerleri arası fark” sebepli uygunsuzluk tespiti yapıldı.

Söz konusu ürün, BİM’in özel ürünleri arasında yer alıyor ve sadece BİM için üretilip bu mağazalarda satılıyor.

Konu hakkında ilgili firmadan şu açıklama yapıldı;

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TARAFINDAN İLAN EDİLEN 15.09.2020 TARİHLİ TAKLİT VE TAĞŞİŞ LİSTESİNDE YAYINLANAN MARKAMIZ HAKKINDA BAŞLATILAN HUKUKİ SÜREÇ HAKKINDA

İlgili idari işleme (ifşa listesinin yayınlanması) karşı hukuka aykırı olduğu iddiası ile tarafımızca Ankara 17. İdare Mahkemesi’nde açılan iptal davasında talebimiz üzerine yürütmenin durdurulması kararı verilmiş; karar davalı Bakanlık tarafından istinaf edilmiştir. Üst mahkeme olan Ankara Bölge İdare Mahkemesi 10. İdari Dava Dairesince değerlendirilen itiraz, haksız bulunarak yürütmenin durdurulması kararı onanmıştır. Böylece idarenin yaptığı işlemi geri alması yani mahkemece verilen yürütmenin durdurulması kararını uygulaması zorunluluğu gündeme gelmiştir. Bu doğrultuda Bakanlığa başvurularak ilgili internet sitesinde markamızın taklit ve tağşiş listesinden çıkarıldığına dair duyuru yayınlanması talebi iletilmiştir. Talebimize Bakanlık Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünce verilen cevapta söz konusu yürütmenin durdurulması kararının uygulanmasını teminen Bakanlığın icracı birimi olan Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü ile yazışmaların yapıldığı, izlenecek yol hakkında bilgi verildiği ve bu kapsamda ilgili duyurunun yayınlanacağı bildirilmiştir. Tüm bunlarla birlikte Ankara 17. İdare Mahkemesi tarafından 05/03/2021 tarihli hükümle dava konusu idari işlemin iptaline karar verilmiştir. Gelinen noktada hukuk mücadelemiz olumlu sonuç vermiş ve sahte bal ürettiğimiz iddiası ile hakkımızda yapılan tüm haber ve haksız uygulamalara yasal yollarla cevap verilmiştir. Ürettiğimiz ürünlerin sahte olmadığı da böylece kanıtlanmıştır. Bilgilerinize arz ederiz.