UEFA Avrupa Ligi'ni Athletico Madrid kazandı

UEFA Avrupa Ligi'ni Athletico Madrid kazandı
UEFA Avrupa Ligi'nde Fransa'dan Olypique Marsilya ve İspanya'dan Atletico Madrid finalde karşı karşıya geldi. Atletico Madrid, teknik direktör Diego Simeone'siz çıktığı mücadelede sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrıldı ve kupayı müzesine götürdü.

UEFA'nın kulüpler düzeyindeki iki numaralı turnuvası olan UEFA Avrupa Ligi'nde Fransa'da Marsilya ve Atletico Madrid karşı karşıya geldi. İspanyol temsilcisi, Antoine Griezmann'ın iki, Koke'nin bir golüyle sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrıldı 4. Avrupa kupasını kazandı! Atletico Madrid'de başarılı teknik direktör Diego Simeone, 4 maçlık cezası nedeniyle kulübede olamadı. Simeone'nin yerine yardımcısı German Burgos, takımın başında yer aldı.

Maçtan saatler öncesinde saha içerisinde stadyum dışından minik paraşütlere bağlanmış meşaleler atıldı. Bu görüntü, mücadele başında da boyut değiştirdi. Özellikle kale arkasında yer alan Marsilya taraftarları, yüzlerce meşaleyi yaktı ve tribünde ilginç görüntüler ortaya çıktı. Karşılaşmanın ilk dakikaları yoğun duman altında oynandı.

Mücadelede gole yaklaşan ilk ekip, Marsilya oldu. Henüz 4. dakikada Valere Germain'in altıpas çektiği şut dışarı çıktı.

Dakikalar 21'i gösterdiğinde Atletico Madrid, 1-0 öne geçti. Ev sahibinde Gabi'nin asistinde rakip fileleri havalandıran Griezmann, skoru 1-0'a getirdi.

Mücadelede 30. dakika oynanırken Marsilya kaptanı Dimitri Payet sakatlandı ve bir süre saha içerisinde tedavi gördü. Fransız yıldızın oyuna devam edemeyeceği anlaşılınca Rudi Garcia değişiklik yapma kararı aldı. Payet, saha kenarına gözyaşları içerisinde geldi.

Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmadı ve Atletico Madrid, devre arasında soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Atletico Madrid, ikinci yarıya hızlı başladı. Mücadelede dakikalar 49'u gösterdiğinde Koke'nin asistiyle topla buluşan Griezmann, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda rakip fileleri havalandırdı ve hem kendisinin hem de takımının ikinci golünü kaydetti.

Marsilya, son dakikalarda gole çok yaklaştı. 81. dakikaya girilirken Kostas Mitroglou şansını denedi ancak Yunan golcünün şutu direkten döndü.

86. dakikaya gelindiğinde Atletico Madrid takımı Diego Costa ile gol fırsatını değerlendiremedi. Ceza sahasının dışından kaleyi sol çaprazdan gören bir noktadan Diego Costa tarafından çekilen şut defansın müdahalesiyle engellendi.

Atletico Madrid, bu pozisyondan 3 dakika sonra farkı 3'e çıkardı! Ceza sahasının solunda topla buluşan Diego Costa, pasını Koke'ye verdi. Koke'nin isabetli pasında ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan kaptan Gabi, isabetli vuruşla farkı 3'e çıkardı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Atletico Madrid, sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrılarak kupayı müzesine götürdü.