UEFA Başkanı Ceferin’nden Galatasaray açıklaması

UEFA Başkanı Ceferin’nden Galatasaray açıklaması
UEFA Başkanı Alexander Ceferin, Galatasaray’ın yaptığı Fair Play anlaşması ile ilgili değişecek bir şeyin olmadığını söyledi.

CNN Türk’e konuşan UEFA Başkanı Alexander Ceferin, Galatasaray ile ilgili dosyanın tekrardan hukuk kuruluna gönderilmesiyle ilgili olarak, “Hakem komisyonunun bazı durumlarda araştırma komisyonunun kararını düzeltme hakkı bulunuyor. Ama bu illa olacak anlamına gelmiyor. Bir şey değişecek anlamına da gelmiyor. Aslında büyük bir anlam da yüklememek lazım” dedi.

Trük futbolu için oldukça iyimser olduğunun altını çizen Cefferin Aslına bakılırsa Finansal “Fair Play kriterlerinin kulüpler için bir tehlike olduğunu söylememelisiniz. Esas bu kriterleri kaile almayan kulüpler futbol için bir tehlike teşkil ediyor. Diğer yandan Türkiye’deki sürecin iyiye doğru geliştiğini düşünüyorum. Şuna hep mutlu olmuşumdur. Tüm dünyada tanınan ciddi iş adamaların kulüplerde başa geçmesi beni fazlasıyla sevindiriyor. O yüzden Türk Futbolu adına çok iyimserim. Türkiye’de futbola nasıl bir tutkuyla bağlı olunduğunu gördüğümde gelecek adına çok umutlanıyorum. Ben olsam çok panik yapmazdım.” şeklinde konuştu.