UEFA’dan Şampiyonlar Ligi kararı

UEFA’dan Şampiyonlar Ligi kararı
UEFA’dan Şampiyonlar Ligi ile ilgili kritik bir karar geldi. Karara göre, Şampiyonlar Ligi’nde grupları 3. sırada bitiren takımlar UEFA Avrupa Ligi’ne gitmeyecek.

UEFA, 2021 yılından itibaren Şampiyonlar Ligi'nde grup üçüncülerinin doğrudan Avrupa Ligi'ne terfi etme uygulamasının sona ereceğini duyurdu.

Avrupa futbolunun patronu UEFA, 2021-2024 yılları arasında yapılacak Avrupa kupa organizasyonlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yeni kupanın müjdesini veren UEFA, Şampiyonlar Ligi'nde formatı bozmayacağını belirtti. Ancak bir değişiklik yapılacağını da belirtti.

UEFA'nın yeni kararına göre 2021 yılından itibaren Şampiyonlar Ligi'nde gruplarını 3. sırada bitiren takımlar doğrudan Avrupa Ligi'ne gidemeyecek.

Yeni uygulamaya göre UEFA Avrupa Ligi'nde 4'takımdan oluşan 12 grup uygulaması da kalkarken bunun yerine 4'er takımdan oluşan 8 grup oluşturulacak.

Bu 8 gruptan lider çıkan takımlar doğrudan son 16'ya kalacak. Daha önceden Avrupa Ligi'nde 2. olan takımlar gruptan doğrudan çıkıyordu. Yeni uygulamayla bu da kalkacak.

2021 yılından itibaren Avrupa Ligi'nde gruplarını ikinci bitiren takımlar, Şampiyonlar Ligi'nde gruplarını üçüncü bitiren takımlarla son 16 turu öncesi play-off oynayacak.

Bu eşleşmelerin ardından galip gelen 8 takım, Avrupa Ligi gruplarından lider çıkan 8 takımla son 16 turunda eşleşecek.

Şu an var olan uygulamada Avrupa Ligi'nde gruplarında 1. ve 2. olan 24 takım, Şampiyonlar Ligi'nde grubunda 3. olan 8 takımla birleşerek son 32 turunda karşılaşıyordu. Yeni uygulamayla son 32 turu da kalkmış olacak.