Ugandalı gençten 30 Ağustos zeybeği

Ugandalı gençten 30 Ağustos zeybeği
Kayseri'de 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla düzenlenen törende efe kıyafeti giyip zeybek oynayan Ugandalı Abdülkerim Mugenzi, etkinliklere renk kattı.

Kayseri'de düzenlenen törende efe kıyafetleriyle sahne alıp zeybek oynayan Ugandalı Abdülkerim Mugenzi, 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusuna ortak oldu.

Cumhuriyet Meydanındaki törene, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, AKP Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke ile diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı'na Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir BelediyeBaşkanlığı çelenkleri sunuldu. Vali Kamçı, vatandaşların bayramını kutladıktan sonra geçiş töreni düzenlendi.

Askeri birliklerin geçişi sırasında vatandaşlar coşkulu anlar yaşadı. Asker üniforması giyen bir çocuğun komandoların geçişine eşlik etmesi törene katılanlar tarafından uzun süre alkışlandı.

Törende Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor Hizmetleri halk oyunları ekibi de sahne alarak Ege yöresine ait oyunlar sergiledi.

Halk oyunları ekibinin üyesi Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi Ugandalı Abdülkerim Mugenzi de arkadaşlarıyla birlikte zeybek oynadı.

Mugenzi'nin zeybek oyunu törene katılan vatandaşlar ve protokol üyeleri tarafından beğeniyle izlenirken, Ugandalı öğrenci uzun süre alkışlandı.

Türk halkının 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlayan Mugenzi, şunları dile getirdi:

"Sınıf arkadaşım hep kursa giderdi. Halk oyunları kurslarını takip ederdi. Daha sonra arkadaşım beni kursa davet etti. Onları izledim beğendim ve kursa katılarak öğrendim. Böyle özel bir günde zeybek oynamaktan çok mutluyum. Bu bayram Türkiye'nin her yerinde kutlanıyor. Oynarken çok heyecanlandım, sonuçta başardım ve çok mutlu oldum. Türk halkının 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlarım. Türkler çok iyi insanlar. Türkiye'nin tüm şehitlerine Allah'tan rahmet dilerim."