Uğur Dündar bilim insanlarına ağır sözlerle yüklendi. Bu sözler yenilir yutulur cinsten değil

Uğur Dündar bilim insanlarına ağır sözlerle yüklendi. Bu sözler yenilir yutulur cinsten değil
Dünyada 46 ülkede korona virüs aşısı uygulanmaya başlarken Türkiye’de aşılama halen başlamadı. Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar’da konuyla ilgili olarak yaptığı paylaşımında, “Türkiye'nin aşı tercihinin ve aşılamanın gecikmesi konusunda halâ kıvırtan bilim (!) insanları. Siz çoluk çocuğunuzun ve öğrencilerinizin suratlarına nasıl bakıyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aralık ayının başında yaptığı açıklamada 11 Aralık’ta sağlıkçılardan başlamak üzere aşılamaya geçileceğini söyledi. Ancak aşıların Çin’den gelişinde sıkıntıların yaşanması nedeniyle uygulamaya geçilemedi.

Çin aşısının Türkiye’ye gelmesi Aralık ayı sonunu bulurken aşı takviminin halen ortaya konulamaması tartışmaları da beraberinde getirdi.

Dün yapılan açıklamada ise bu hafta Perşembe veya Cuma günü aşılamanın yapılacağı belirtildi.

Dünya genelinde korona virüse karşı şu ana kadar 46 ülke aşılama faaliyetine geçerken Türkiye’nin uygulamada gecikme yaşaması tartışmaları beraberinde getirdi.

Aşı uygulamasındaki gecikmeyle beraber bilim insanlarının aşı tercihleriyle ilgili farklı açıklamaları da kafa karışıklığını arttırıyor.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar, paylaşımında, “Türkiye'nin aşı tercihinin ve aşılamanın gecikmesi konusunda halâ kıvırtan bilim (!) insanları. Siz çoluk çocuğunuzun ve öğrencilerinizin suratlarına nasıl bakıyorsunuz? Hepsinden önemlisi aynaya nasıl bakıyorsunuz?..” ifadelerini kullandı.

ugur-dundar-asida-gecikme.jpg

 

İlgili Haberler