Uğur Dündar Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan Melih Bulu hakkında kimsenin görmediğini gördü belgesiyle ortaya çıkarttı

Uğur Dündar Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan Melih Bulu hakkında kimsenin görmediğini gördü belgesiyle ortaya çıkarttı
Sözcü Gazetesi Uğur Dündar, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Melih Bulu’nun ‘Merhaba Boğaziçi’ başlıklı yazısında hataları ortaya çıkarttı. Ayrıca, Bulu’nun yazısındaki hatalara sosyal medya kullanıcıları da tepki gösterdi.

2015 yılında AKP’den 1. Bölge Milletvekili Adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atanmasının yankıları devam ediyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından rektörlük makamına atanan Melih Bulu'nun, göreve geldikten sonra yaptığı açıklamalarındaki hataları Gazeteci Uğur Dündar sosyal medya hesabından paylaştı.
Sosyal medyada hesabından ‘Merhaba Boğaziçi’ isimli bir yazı kaleme alan Prof. Dr. Bulu’nun bitişik olarak yazılması gereken ‘birkaç’ kelimesini ayrı olarak yazması dikkatlerden kaçmadı
Cümle ortasında küçük harfle başlaması gereken öğrenciler kelimesini büyük harfle başlattığı da görüldü.  Bulu ayrıca Türkçe dil bilgisi kurallarına aykırı olarak ve bağlacından önce de virgül kullandı.
Bulu’nun yazısındaki Türkçe hatalara sosyal medya hesabından tepki gösteren Dündar, “Aşağıdaki metin, Boğaziçi Üniversitesi camiasının "Kayyum istemiyoruz" diyerek atanmasına karşı çıktıkları Rektör Melih Bulu'ya ait. Okuyun, Türkçe sınavından geçer not alıp alamayacağına siz karar verin!..” ifadelerini kullandı.
dundar-004.jpg

İşte Prof. Dr. Melih Bulu’nun o yazısı:
eq4mt7bxmaaawys.jpg

 

İlgili Haberler