İBB'ye açılan soruşturmada Uğur Dündar iki bakanı taca kaldırdı. Özel teftişe tepki gösterdi

İBB'ye açılan soruşturmada Uğur Dündar iki bakanı taca kaldırdı. Özel teftişe tepki gösterdi
İçişleri Bakanlığı'nın İBB'de bazı çalışanların terör örgütleriyle ilişkili olduğu iddiasıyla özel teftiş başlattığını dile getirdiği açıklamaya gazeteci Uğur Dündar'dan tepki geldi.

AKP''li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin İstanbul''da düzenlenen danışma meclisi toplantısında İBB''nin terör örgütleriyle iltisaklı kişilerin de bulunduğu 45 bin kişiyi aldığını iddia etmişti.

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi''nde işbaşı yaptırılan bazı çalışanların, terör örgütleriyle iltisaklı olduğu iddiasıyla özel teftiş başlatıldığını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasına ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu tepki gösterdi. İmamoğlu, “İstanbul’a hizmet eden 86 bin yol arkadaşımın yanındayım, ezdirmem" dedi.

UĞUR DÜNDAR’DAN DİKKAT ÇEKEN MESAJ

Açıklamaların ardından gazeteci Uğur Dündar sosyal medya hesabından konuya ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Dündar, “Ekrem İmamoğlu''na yönelik her baskı, her elini kolunu bağlama çabası ters tepiyor ve ona yönelik sevgiyi artırıyor.” dedi.

“ÖZEL TEFTİŞ NİYE”

Devamında Dündar, “Belediyelere alınan görevlilerin güvenlik soruşturmasını emniyet güçleri yapmıyor mu? Emniyet, İçişleri Bakanlığı''na bağlı değil mi? O halde bu özel teftiş niye?...” diyerek tepki gösterdi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NIN ÖZEL TEFTİŞ AÇIKLAMASI

İBB’yle ilgili teftişe değinilen açıklamada “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde işbaşı yaptırılan, terör örgütleriyle iltisaklı/irtibatlı olduğuna yönelik iddia ve tespitler… DİAYDER referansıyla İBB''ye yerleştirilenlere yönelik, başlatılan özel teftişle ilgili açıklamamız” denilerek şu ifadeler kullanıldı;

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bağlı kuruluşları ve şirketlerinde işbaşı yaptırılan personellerden; 455’inin PKK/KCK, 80’inin DHKP-C, 20’sinin MLKP, 2’sinin MKP, ayrıca bazılarının FETÖ ve diğer terör örgütleriyle iltisaklı/irtibatlı olduğu yönünde ihbar, şikayet ve elde edilen tespitler üzerine, konunun tüm yönleriyle soruşturulması için Bakanlığımızca özel teftiş başlatılmıştır.

Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne DİAYDER referansıyla, PKK Terör Örgütü irtibatlı ve iltisaklı kişilerin yerleştirildiğine yönelik İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan tespitler sonucunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamedeki iddia ve tespitler de bahse konu özel teftişin kapsamındadır.

İMAMOĞLU TEPKİ GÖSTERDİ: EZDİRMEM

İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasına tepki gösteren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

İmamoğlu, “Hak yemem hakkımı da yedirmem” dedim. Bugün de diyorum ki; “İstanbul’a hizmet eden 86 bin yol arkadaşımın yanındayım, ezdirmem” Suçu olanla sonuna kadar birlikte mücadele edelim. Ama şu bilinsin ki; İBB ailesine saldıranlar karşısında beklenmedik bir birliktelik ve güç görecek.” İfadelerini kullandı.

İBB’DEN DE AÇIKLAMA GELDİ

İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yanıt geldi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sosyal medyadan idare edilemez. İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili 16 Aralık 2021 tarihli resmî yazımıza bilgi vermediği gibi bugün sosyal medyadan yaptığı açıklamayla 86 bin İBB çalışanımızı zan altında bırakmıştır.

“Terör bağlantılı” kişiler ortada gezip, kamu kurumlarında iş buluyorsa bu sorun İBB''nin değil, güvenlikten sorumlu İçişleri Bakanlığı''nındır. Devletin en önemli bakanlıkları, siyasi polemik yerine, elindeki bilgi ve belgeleri devletimizin kurumu İBB ile paylaşmalıdır. 31 Mart seçimleri öncesi ve sonrasında başlayan ve hala devam eden hukuksuz ve devlet ciddiyeti ile örtüşmeyen bu hamleleri kamuoyu takdirine sunarız. Elbet Türkiye Cumhuriyeti hak ettiği şekilde idare edilecektir çünkü bu kudret milletimizde fazlasıyla mevcuttur.

İlgili Haberler