Uğur Dündar'dan Bakan Koca'ya Güzin Abla benzetmesi

Uğur Dündar'dan Bakan Koca'ya Güzin Abla benzetmesi
Usta gazeteci Uğur Dündar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı korona virüs salgınında gerekli önlemleri almadığını ifade ederek “Güzin Abla” karakterine benzeterek eleştiride bulundu.

Korona virüs salgınında, vaka sayıları 10 binin altına düşmezken, son 10 gündür vefat sayıları ise 200’ün altına düşmüyor. Uzmanlar, kış aylarında salgında yeni bir pik yaşanabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ise salgının başında verilen destek son zamanlarda tam tersine döndü. Gazeteci Uğur Dündar da Bakan Koca’yı “korona virüs salgınında gerekli önlemleri almadığı” gerekçesiyle sosyal medya hesabından eleştirdi.

Koca’yı “Güzin Abla” karakterine benzeten Dündar, paylaşımında “Sağlık Bakanı Sn Fahrettin Koca’nın görevi; günlük Covid-19 tablosunu paylaşıp Güzin Abla''yı çağrıştıran tavsiyelerde bulunmak mıdır, yoksa gereken önlemleri alıp, bu tablodaki rakamları asgariye indirmek midir?” ifadelerini kullandı.

Dündar’a destek çıkan gazeteci Sultan Uçar ise, Koca’nın salgın başında Türk sinemasının usta oyuncularından Kadir Savun’a benzediğini ancak şu an “Güzin Abla’ya” benzediğini aktardı.

Uçar, Dündar’ın benzetmesi için “süper ötesi tanımlama” diyerek, “Sevgili abimden Sağlık Bakanı için süper ötesi bir tanımlama, “Güzin Abla”. Hakikaten de Sn. Bakan, Merhum Oyuncu Kadir Savun gibi çok babacan bir tavırla ortaya çıktı. Şimdi sadece Güzin Abla gibi tavsiye verir oldu.” Koca’nın salgını yönetemediğini söyledi.

İlgili Haberler