Uğur Mumcu’nun ağabeyi Ceyhan Mumcu Yeniçağ’ı doğruladı. Gaffar Okkan şehit edildiği akşam Uğur Mumcu suikastinin katillerini açıklayacaktı

Uğur Mumcu’nun ağabeyi Ceyhan Mumcu Yeniçağ’ı doğruladı. Gaffar Okkan şehit edildiği akşam Uğur Mumcu suikastinin katillerini açıklayacaktı
Uğradığı bombalı suikast sonucu hayatını kaybeden usta gazeteci Uğur Mumcu’nun ağabeyi Ceyhan Mumcu, Yeniçağ’ın gündeme getirdiği Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın suikastle ilgili çok önemli bilgileri açıklayacağı akşam şehit edildiği detayını doğruladı.

Tam yirmi yıl önce 24 Ocak 2001 yılında şehit edilen eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın en büyük hayali kendisinden sekiz yıl önce yine 24 Ocak tarihinde evinin önünde katledilen usta gazeteci Uğur Mumcu’ya yapılan suikast olayını çözmekti.  

Okkan öldürülmeden birkaç gün önce Uğur Mumcu’nun kardeşi Ceyhan Mumcu’yu arayıp 24 Ocak’ta suikastle ilgili çok önemli bilgileri paylaşacağını söylemişti. 

CEYHAN MUMCU YENİÇAĞ’I DOĞRULADI

Uğur Mumcu’nun ağabeyi Ceyhan Mumcu geçtiğimiz günlerde katıldığı bir söyleşide Yeniçağ’ın geçtiğimiz 24 Ocak''ta gündeme getirdiği söz konusu haberini doğruladı.

ceyhan-mumcu.jpg

Ceyhan Mumcu şu ifadeleri kullandı:

''Gaffar Okkan Uğur Mumcu’nun katillerini bulduğu gün öldürüldü''

“Gaffar Okkan Uğur Mumcu’yu çok seviyor ve önemsiyordu. O dönem faillerinin bulunması için operasyon başlatılmıştı. Diyarbakır’da Uğur Mumcu anması yapmak için bana ulaşmıştı. Eşiyle görüşmemizde ‘Uğur Mumcu’yu anma gününde cinayeti çözdüm, dünya polis tarihine geçeceğim.’ diye büyük bir sevinçle güne başladığını söyledi. Gaffar Okkan da Diyarbakır halkı tarafından çok seviliyordu.”

''Uğur Mumcu’yu CIA ve MOSSAD öldürdü''

Ceyhan Mumcu: “O günden beri ısrarla sürdürülen bir yanlış, Uğur Mumcu’yu İran’ın öldürdüğü iddiasıdır. Uğur Mumcu’nun İran’a eleştirisi dahi yoktu. Öte yandan bir olayı aydınlatırken kime yaradığına bakmak gerek. Uğur Mumcu son dönemlerinde MOSSAD’ın PKK’ya para yardımı yaptığına dair önemli belgelere ulaşmıştı, onları yayımlayacaktı. Sağ-Sol çatışmalarında kullanılan silahların NATO menşeili olduklarını tespit etmişti. CIA’nın kirli işler dairesi başkanlığı hem kendisiyle uğraşan Uğur Mumcu’dan kurtuldu hem de Türkiye-İran arasında gerginlik yarattı. ABD’ye dokunan olmadı.”

İşte Yeniçağ’ın o haberi:
481977.jpg