Uğur Poyraz: “Yargı harekete geçmeli”

Uğur Poyraz: “Yargı harekete geçmeli”
İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, FETÖ'nün siyasi ayağının ortaya çıkarılmaması için iktidarın özel çaba sarf ettiğini söyledi. Poyraz, "Verdiğimiz önerge AKP-MHP tarafından reddedildi. Kimseyi suçlamak istemiyoruz. Sadece yargıyı harekete geçirmek için uğraşıyoruz" dedi.

HALİL YATAR/YENİÇAĞ

Savcıların re'sen harekete geçmesi gerektiğini belirten Poyraz "Sanki bir yerden talimat bekler gibiler. Eleştirdiğiniz ve anlamlandıramadığımız konu da bu. Atatürk'e hakarette, cumhuriyete hakarette, değerlere hakarette savcıların re'sen harekete geçmeleri gerekiyor. Meydanlarda kürsüde FETÖ'nün siyasi ayağının ortaya çıkarılması gerekir diye konuşuyoruz. Hiçbir savcı da "kim bu siyasi ayak" diye merak edip harekete geçmiyor, soruşturma açmıyor" ifadesini kullandı.

KOMİSYONUN RAPORU YOK

FETÖ'nün siyasi ayağının araştırılıp ortaya çıkarılması içini İYİ Parti olarak sayısız önerge verdiklerini anlatan Uğur Poyraz şunları söyledi: Bizim önerge vermemizin asıl amacı savcılıkları harekete geçirmekti. İktidar FETÖ ile mücadelede 17-25 Aralık tarihini milat olarak kabul ediyor. Oysa 17 aralık 2013 ten önce bu ülkede FETÖ'cü yok muydu? Gökten zembille mi indiler? Ne yazık ki iktidar samimi olarak FETÖ ile mücadele etmiyor. FETÖ ile resim çektirip, el-etek öpen, methiyeler düzen onlarca siyasetçiden hangisi yargılanıp ceza aldı? Pasif hale gelen ve sistem dışına çıkartılan var ama yargılanıp ceza alan yok. Meclis'te kurulan araştırma komisyonunun raporu bile yok edildi. Biz, Türkiye'de bir daha böyle kalkışmalar olmasın diye yargıyı harekete geçirmeye çalışıyoruz.