Sergen cevabı canlı yayında verdi: Beşiktaş camiası sana haddini bildirir

Sergen cevabı canlı yayında verdi: Beşiktaş camiası sana haddini bildirir
Merkez Hakem Kurulu Eğitim Danışmanı Jaap Uilenberg ile Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın arasındaki “kural” polemiği büyüyor.

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın Haber Global canlı yayınında gündemi değerlendirdi.

Uilenberg’ın kendisine yönelik açıklamalarına “Sen, Beşiktaş camiasını nasıl karşına alıyorsun? Beşiktaş camiası sana haddini bildirir, onu bil bir defa” sözleriyle yanıt verdi.

“Jaap Uilenberg isim söylememiş, ''Beşiktaş''ın teknik direktörü'' demiş. Beni hedef göstersin. Yaptığı çok önemli değil.” diyerek tepkisini dile getiren Yalçın sözlerine şöyle devam etti:

“Uilenberg. Bu adam bir yerlerde seminerler veriyorlardır.
Bayern Münih teknik direktörü hakemlere çok baskı yapıyor diyebiliyor mudur?
Bu arkadaşa birileri bir şey fısıldamıştır. Diğer teknik direktörler baskı yaratamıyorlar mı?
Buna kim ne fısıldamış? Sen, Beşiktaş camiasını nasıl karşına alıyorsun?
Beşiktaş camiası sana haddini bildirir, onu bil bir defa.”

NE OLMUŞTU?

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Karagümrük maçında Salih Uçan''ın kırmızı kart görmesi sonrasında yaptığı oyuncu değişikliğiyle ilgili olarak "10 kişi kalınca, bir orta saha sokmamız gerekiyordu ve Necip''i aldık. Başka oyuncu da tercih edebilirdik ama Türk oyuncu sokmak zorundaydık herhalde. Kural öyle değilse 4. hakem de kuralı bilmiyor, bizi kandırdı o zaman. ''Türk oynatmanız lazım'' dedi, biz de Necip''i aldık. 3. oyuncumuz atılınca Türk sokmak gerekiyor galiba. Biz öyle biliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

MHK Eğitim Danışmanı Jaap Uilenberg Serge’nin bu sözlerine şöyle cevap vermişti:

“Hakemlerin kaç oyuncu girdiği, yabancı oyuncu sayısı kaç olduğuyla ilgili sorumluluğu yoktur. Beşiktaş-VavaCars Fatih Karagümrük maçındaki olayda hakemin hiçbir sorumluğu yoktur. Hakemin sorumluğu sadece oyun kuralları ve VAR protokolüdür. Diğer talimatlardan sorumlu olanlar kulüpler ve onların çalışanlarıdır."

İlgili Haberler