Saf değiştiriyorlar. Ukrayna - Rusya savaşından çarpıcı haber

Saf değiştiriyorlar. Ukrayna - Rusya savaşından çarpıcı haber
Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşta 113’üncü güne girildi. Savaşın ilerlemesiyle beraber cepheden dikkat çeken haberler gelmeye devam ediyor. Çok sayıda Rus'un taraf değiştirerek Ukrayna saflarına katıldığı belirtildi.

Rusya- Ukrayna arasındaki savaş devam ederken son dönemde Ukrayna saflarına katılan çok sayıda Rus olduğu belirtildi.

Rusya''nın Ukrayna''ya karşı başlattığı savaş tüm dünyada tepkilere neden olurken Ruslar arasında da savaş karşıtları hızla çoğalıyor.

İngiliz Daily Mail Gazetesi'' nin haberine göre, çok sayıda Rus''un da Ukrayna ordusu saflarında Vladimir Putin''in ordusuna karşı savaştığını belirtti. 

Haberde, çok sayıda Rus''un taraf değiştirerek ülkelerinin Devlet Başkanı Putin''in iktidarından kurtulması için Ukrayna saflarında savaşmaya başladığı bildirildi.

İDAM RİSKİNİ GÖZE ALARAK UKRAYNA TARAFINA KATILDI 

“Ukrayna''nın en yeni kahramanları” olarak nitelenen bu Rus güçleri, yakalanmaları halinde idam cezası riskini göze alarak Ukrayna ordusuna katıldı. Bu isimlerden 48 yaşındaki Rus mühendis Volodimir Grotskov, kendi ülkesine karşı savaştığını çünkü ülkesini sevdiğini ve Putin''i “dünya barışını ve güvenliğini tehdit eden bir kanser” olarak gördüğünü söyledi.

Volodimir Grotskov

Rusya''yla ve ayrılıkçı güçlerle şiddetli çatışmaların sürdüğü Donbas bölgesinde savaşan Grotskov, amacının ülkesini diktatörlükten kurtarmak olduğunu ifade etti. Yakalanması halinde ülkesinde “vatan haini” olarak görülüp idam edileceğini kaydeden Grotskov, 11 yıl önce Rusya''da demokrasi yanlısı gösterilerin patlak vermesiyle gerçeklerin farkına varmaya başladığını, “Putin''e yakın isimlerin ülkenin petrol gelirlerini çaldığı” haberleri üzerine de gösterilere katılmaya başladığını anlattı. Rusya''nın 2014''te Kırım''ı ilhak etmesi üzerine Ukrayna''ya gitmeye karar verdiğini ifade eden Grotskov, daha sonra Donbas''ta Rusya yanlısı ayrılıkçı güçlere karşı savaşa katıldığını ve bununla gurur duyduğunu belirtti.

Rus savaşçılar, ülkelerinde savaş karşıtı protestoların sembolü haline gelen bayrağı taşıyor.

GAZPROMBANK’IN ESKİ BAŞKAN YARDIMCISI DA KATILDI

Grotskov, Ukrayna saflarında savaşan tek Rus değil.

Daily Mail''in haberine göre, son dönemde Ukrayna saflarına katılan çok sayıda Rus var. Bu isimler arasında Rus savaş esirlerinin yanı sıra Rus bankacılık devi Gazprombank''ın eski başkan yardımcılarından İgor Volobuev de bulunuyor. Ukrayna''da doğan Volobuev, Rusya vatandaşı olmasına rağmen savaş sonrasında Ukrayna saflarına katılan en üst düzey isimdi.

Volobuev, Ukrayna''ya kaçtıktan sonra yaptığı bir açıklamada “Rus erkekler, Putin rejiminden nefret ediyorsanız ve Rusya''nın özgür olmasını istiyorsanız gelip bize katılın” çağrısı yapmıştı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı verilerine göre, Rus muhaliflerden oluşan “Rusya''nın Kurtuluşu Lejyonu” 100''den fazla üyeye sahip. Bu lejyonda Rusya''nın Ukrayna''da yol açtığı vahşeti görerek saf değiştiren Rusların olduğu belirtiliyor.

İlgili Haberler