Ukrayna devlet başkanından karantinadakilere ilginç çağrı

Ukrayna devlet başkanından karantinadakilere ilginç çağrı
Ukrayna Devlet Başkanı Vlodomir Zelenskiy, karantinada olan vatandaşlarına ilginç bir çağrı yaptı. Ülkede nüfus azlığına dikkat çeken Zelenskiy, "Karantina altındayken nüfus artışına katkıda bulunun" ifadelerini kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Koronavirüs vakalarına ilişkin açıklama yaparken ülkedeki nüfus azlığı sorununa dikkati çekerek Koronavirüs nedeniyle yapılan karantina uygulamasını "Krizle mücadele zamanı" olarak değerlendirdi.

"GENÇ UKRAYNALILARA BİR ÇİFT SÖZÜM VAR"

Zelenskiy, katıldığı bir televizyon programında, Ukraynalılara mümkün olduğunca evde oturma çağrısında bulunarak, Ukraynalıların evde kitap okuyarak, film seyrederek vakit geçirebileceklerini söyledi. Zelenskiy, "Genç Ukraynalılara da bir çift sözüm var; biliyorsunuz, ülkemizde hala nüfus azlığı sorunu var ve bu sorun, hala güncelliğini koruyor. Sanırım artık bu krizle mücadele etme zamanı geldi" diye konuştu.

UKRAYNA'DA KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ

Ukrayna´da kabul edilen karantina çerçevesinde, gıda dükkanları, eczaneler ve benzin istasyonları dışındaki işletmeler, eğlence yerleri ve alışveriş merkezleri, kapatılmış durumda. Restoranların da ancak evlere servis şartıyla açık kalmasına izin veriliyor. Ukrayna, 15 Mart'tan itibaren, diplomatlar ve oturum iznine sahip olanlar dışındaki bütün yabancılara iki haftalığına Ukrayna'ya giriş yasağı getirirken, bu sabahtan itibaren de yabancı ülkelerle bütün uçak seferlerine son verdi.