Eurovision 2022'nin birincisi Ukrayna oldu 'İşte o şarkı'

Eurovision 2022'nin birincisi Ukrayna oldu 'İşte o şarkı'
İtalya’da yapılan Eurovision 2022'nin birincisi Stefania şarkısıyla Ukrayna oldu.

İtalya'nın ev sahipliğinde gerçekleşen Eurovision 2022'nin birincisi Ukrayna oldu.

Eurovision’a 31 yıl aradan sonra bir kez daha İtalya ev sahipliği yaptı. Yarışmaya bu sene 41 ülke katıldı. 17 ülke birinci yarı finalde, 18 ülke ise ikinci yarı finalde yarıştı. "Büyük Beşler" olarak bilinen İtalya, Fransa, Almanya, İngiltere ve İspanya büyük finale doğrudan katıldığı için yarı finalde yarışmadı.

Yarı finalin ardından İsviçre, Norveç, Ermenistan, Yunanistan, İzlanda, Ukrayna, Litvanya, Moldova, Portekiz, Hollanda, Belçika, Çekya, Azerbaycan, Polonya, Finlandiya, Estonya, Avustralya, İsveç, Romanya ve Sırbistan finale kalan ülkeler oldu.

25 ülke adına katılan şarkıcılar performanslarını sergiledi. Performanslardan sonra oylamaya geçildi.

Oylama sonucunda Eurovision 2022''nin birincisi Ukrayna oldu. Ukrayna''yı Stefania şarkısıyla Kaluş Orkestrası temsil etti.

Oylamada ilk 5 ülke şöyle oldu:

1- Ukrayna - 631 puan

2- İngiltere - 466 puan

3- İspanya - 459 puan

4- İsveç - 438 puan

5- Sırbistan - 312 puan

Yarışmacı ülkeler arasından Almanya en düşük puanı alarak finali tamamladı.

Bu yıl toplamda 41 ülkenin katıldığı Eurovision’da 25 ülke finalde yarıştı. Finaldeki ülkeler arasınsa İtalya, Fransa, Almanya, İngiltere, İspanya, Portekiz, Yunanistan, Romanya, Sırbistan, İsviçre, İsveç, Norveç, İzlanda, Ukrayna, Litvanya, Moldova, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Azerbaycan, Polonya, Finlandiya, Estonya, Ermenistan ve Avustralya yer aldı.
Final gecesine özel olarak Eurovision 2021’in birincisi İtayan grup Maneskin sahne aldı. Seyirci oylarından önce açıklanan jüri oylarına göre ise İngiltere en yüksek oyu aldı.

Ayrıca bu yıl Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları nedeniyle, Avrupa Yayın Birliği (EBU) Rusya’nın Eurovision’a katılmasını yasakladı.

İLGİNÇ TESADÜF

2004 Eurovision Şarkı Yarışması, 12 Mayıs ve 15 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da düzenlenmişti.

Ruslana 2004 yılındaki 49. Eurovision Şarkı Yarışması''nda, İstanbul''da 280 puanla Eurovision birincisi olmuş. "Wild Dances" isimli şarkısı, hareketli danslarla birlikte sahnede yer almıştı.

İlgili Haberler