Ukrayna teslim alınabilir mi?

Ukrayna teslim alınabilir mi?

Vladimir Putin köşeye sıkıştı. Bilmiyorum, Putin’in köşe sıkışmasında Putin’le aynı adı taşıyan Vladimir Zelenski’nin Yahudi olmasının rolü var mı?

Yahudiler Ruslardan zamanında çok eziyet gördüler. Nazi Almanya’sının, katliamları hatırlatılır ama nedense Rusya’nın Yahudilere yaptıkları dile getirilmez.

Sovyetler 1989-1990’da dağıldı. Bu dağılıştan 10 yıl sonra Putin ortaya çıktı. Hiçbir surette iktidarı bırakmadı.

Çarlık Rusya’sında pek çok Yahudi öldürülmüş, pek çok Yahudi sürgün edilmişti.

Putin yeni çar. Ve yeni çar, Suriye’nin de hâmisi. Silahlı gücüyle Beşşâr Esad’ı koruyor. Bir tarafta da İran var. Silahlı militanlarını Suriye’ye yığmış. Lübnan’ın Hizbullah’ı da Beşşâr için ekstra güç. İsrail, İran’dan ve Hizbullah’tan destek alan Beşşâr’ı istemez. Onlarla birlikte Şam’a destek veren, Putin’i not etmemeleri mümkün mü?! İsrail arada bir, Putin’in kol kanat gerdiği Beşşar’ın bölgelerini bombalıyor, Putin sessiz kalıyor. Biz kendi sınırımızı korumak istediğimizde kaşlarını çatıyor, PKK’yı harekete geçiriyor.

Putin’in, Yahudilerin gücünün farkında olmadığı düşünülemez. İsrail’le ilişkilerini geliştirmek için hamleler yaptı. O hamleleri sırasında Putin’in Yahudi asıllı olduğu iddiaları ortaya atıldı.  Şaşırtıcı olan bu iddiaların dile getirildiği makalenin Lübnan’da Hizbullah’ın bir gazetesinde çıkmasıydı.

Putin, 2000’de,  dindar Yahudi boks hocasını “baba” gördüğünü söylüyor. Hizbullah gazetesinde çıkan yazıda, “Putin''in yüzüne ve burnuna yakından bir bakın; kendisi Benjamin Netanyahu''dan daha fazla Hristiyan görünmüyor. Putin sadece bir başka gizli Yahudi, din değiştirip Ortodoks Hristiyanlığa geçmiş. Ne kadar kullanışlı.” diye yazıyor. Hâlbuki o tam bir Rus tipi. Hani derler, Rus’u kaşısan altından Türk çıkar, diye… Öyle biri de değil.

Bu tür yazılar bir maksada yöneliktir.

Putin’in, yakın çevresinde, idarî yapıda Yahudiler muhakkak vardır. Açığa çıkanlar Türkler ve Ermeniler. Savunma Bakanı’nın babası Tuvalı bir Türk, Dışişleri Bakanı’nın babasının Ermeni olduğu biliniyor.

Zenginlerden Yahudi asıllı Roman Abramoviç’in Putin’le yakınlığı her zaman yazılıp söylenmiştir. Şimdi o, ambargolardan kendisini kurtarmak için sahibi olduğu İngiltere takımı Chelsea’yi satıp parasını savaş mağdurlarına dağıtmak istiyor.

Korkunç İvan’ı (1533-1584) bilirsiniz. 1552’de, Türkleri katliama uğratarak Kazan’ı almıştır. Bu İvan Yahudileri de katletmiştir. Rus birlikleri 1563’te Polonya’daki Polotzk şehrine giriyor, buradaki bütün Yahudilerin Grek Ortodoks inancını kabul etmesi emrini veriyor. Vaftiz olmayı reddedenleri Divina Nehri’nde boğduruyor.

Osmanlı ise İspanya’da zulme uğrayan Yahudilere 1492’de kapılarını açmıştı.

Korkunç İvan’dan sonra da Yahudiler katliama uğruyorlar. Yahudi düşmanlığı öyle bir yolda ki, modernleşerek Avrupa’yla bütünleşmek isteyen Büyük (Deli) Petro (1682-1725) döneminde Rusya’ya uzmanlar davet ediliyor. Deli Petro, “Yahudi uzmanlar gelemez!” diyor.

(Nazi zulmünden kaçan Yahudi ilim adamlarını Mustafa Kemal Türkiye’ye davet etmişti. Biz başkayız tabiî!)

Rusların Yahudilere tavrı saymakla bitmez.

Zelenski bir Yahudi olarak, Yahudilerin desteğini açık açık istiyor. İkinci Dünya Savaşı''nda 30 bin Yahudi''nin kurşuna dizildiği Nazi katliamını anmak için yapılan Babi Yar Anıtı’na saldırıyı fırsat bilerek Telegram hesabından İbranice “Dünyadaki tüm Yahudilere sesleniyorum: Burada ne yaşandığını görmüyor musunuz?!” diyor.

Mutlaka göreceklerdir.

Yazarın Diğer Yazıları