Ulaştırma Bakanı Cahit Turan’dan midye hassasiyeti

Ulaştırma Bakanı Cahit Turan’dan midye hassasiyeti
Ankara’daki tren kazasının ardından yaptığı açıklamalarla şimşekleri üzerine çeken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, inşaatı süren 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapımında biyolojik çeşitliliğe özel önem verdiklerini belirtti.

Bakan Cahit Turan, Bakanlığın resmi internet sitesinden yer verilen açıklamasında, "Daha önce yunus geçişleri sırasında inşaat çalışmalarına ara verilmişti, şimdi de koruma altındaki Pinna Nobilis (Denizciler ve balıkçıların Tarak ismini verdiği) adındaki midye türü güvenli başka bir bölgeye taşındı." dedi.

Turhan, koruma altındaki bir tür olan ‘Pinna Nobilis’ adındaki midye türünün, köprünün deniz yapıları sebebiyle etkilenebileceğinin belirlenmesi üzerine, sorunu çözmek için Çanakkale 18 Mart Üniversitesi ile çalışma gerçekleştirildiğini ifade etti.

Bu çalışmada, boyları 45 santimetreyi bulan binin üzerindeki midyenin güvenli bölgelere taşındığını aktaran Turhan, "Midyelerin taşınması işi inşaat programını aksatmayacak şekilde belirlenmiş ve projenin açılış tarihi olan 18 Mart 2022'yi geciktirmeyecek şekilde gerçekleştirilmiştir." ifadelerini kullandı.