Ulaştırma Bakanı Turhan'a Meclis'te istifa çağrısı!

Ulaştırma Bakanı Turhan'a Meclis'te istifa çağrısı!
Ankara'daki hızlı tren kazasını Meclis gündemine taşıyan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Ulaştırma Bakanı Turhan'a istifa çağrısında bulundu. Konuşma yapmak için kürsüye çıkan Turhan, alkışlarla protesto edildi.

Ankara'daki 9 vatandaşın hayatını kaybettiği hızlı tren kazası Meclis gündeminde yer almaya devam ediyor.

Kazayı hatırlatan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan'ın 'sinyalizasyon' açıklamalarına tepki göstererek Bakan'ı istifaya çağırdı.

Hızlı tren hattının 'seçimde boy göstermek için eksiklere rağmen' teslim alındığını iddia eden Özkoç, "Sayın Bakan siz bitmeyen projeyi nasıl teslim aldınız? Proje tamamlanmadan, altyapısı bitirilmeden tren hattını nasıl çalışmaya başlattınız? Bunca acıyı bir makas işçisinin üzerine yıkıp kurtarabilecek misiniz gerçekten? Bu karada akıldan, liyakatten uzak olamazsınız görüyoruz ki dert bunlardan büyük. Vicdanı yitirmişsiniz. Ölen insanlar istatistik olmuş gözünüzde. Fıtrat olmuş yazık bütün bunlara. Yaptığınız açıklamalardan sonra bir özür bekledik. özür dilemediniz ama şu andan itibaren yapmanız gereken istifa etmenizdir. Sizi istifaya çağırıyorum."

Özkoç'un açıklamalarının ardından AKP sıralarından tepkiler yükseldi.

Bakan Turhan'ın açıklama yapmak üzere kürsüye yöneldiği sıralarda ise alkış sesleriyle protesto edilen Bakan istifaya davet edildi. CHP'li milletvekilleri, 'istifa' yazılı dövizler açarak, 'istifa' sloganı attı.

Protestoları bastıramayan Meclis Başkanı birleşime 5 dakika ara verdi.

İlgili Haberler