Ulaştırma Bakanı'nın TCDD açıklamasına Lütfü Türkkan'dan tepki

Ulaştırma Bakanı'nın TCDD açıklamasına Lütfü Türkkan'dan tepki
İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Ulaştırma Bakanı Turhan'ın son yaşanan tren kazalarına ilişkin "TCDD'nin kusuru yok" sözlerine tepki gösterdi.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili ve Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın CHP'nin son yaşanan tren kazalarına ilişkin verdiği soru önergesine cevabını çok sert bir dille eleştirdi.

Bakan Turhan'ın olaylardan kendini sıyırmaya çalıştığını savunan Türkkan, "Bakan, bir bilirkişi vasfı varmış gibi, TCDD’nin hatası yok hükmünü veriyor" ifadelerini kullandı.

Bakan'ın sözlerine Twitter hesabından tepki gösteren Lütfü Türkkan'ın açıklamaları şöyle:

"Tren kazalarında sorumluluk TCDD’nin bağlı olduğu Ulaştırma Başkanlığı’nda. Ama burası tezatlar ülkesi ya; sorumlu olan Bakan, bir bilirkişi vasfı varmış gibi, TCDD’nin hatası yok hükmünü veriyor. O arada aklınca kendi de aradan sıyrılıyor."

BAKAN TURHAN NE DEMİŞTİ?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdığı 2018 yılında meydana gelen 8 ölümlü tren kazasında alınabilecek önlemlere ilişkin sorulara Ulaştırma Bakanı Turan yanıt verdi.

Bakan Turhan, 2018 yılı içerisinde demiryollarında toplam 8 adet ölümlü kazanın meydana geldiğini ve tahkikatı yapılan 4 kazada TCDD’nin kusurunun bulunmadığını kaydetti.

İlgili Haberler