Ülkece soruna çözüm arıyorlar: Koronadan ölenlerin cenazeleri evde bekletiliyor

Ülkece soruna çözüm arıyorlar: Koronadan ölenlerin cenazeleri evde bekletiliyor
Yeni tip korona virüs (Covid-19) pandemisinden en kötü etkilenen ülkelerden biri olan Meksika’da ölüm belgelerinin tükendiği ve 1 milyon 100 bin yeni belgenin basılacağı açıklandı.

NTV'de yer alan habere göre Meksika hükümetinden yapılan açıklamada ülkede meydana gelen korona virüs kaynaklı ölümler nedeniyle ölüm belgelerinin tükendiği ve 1,1 milyon yeni belgenin basılacağı açıklandı.

Meksika Sağlık Bakanlığı'nda Sağlığın Önlenmesi ve Geliştirilmesi Müsteşarlığı'nın başkanı Hugo Lopez-Gatell, ülkede beklenenin üzerinde Covid-19 ölümü meydana geldiğini ve özellikle ülkenin başkenti Mexico City ve Baja California Yarımadası’ndaki işçi topluluklarında ölüm sertifikalarının yeterli olmadığını açıkladı.

Lopez-Gatell, yetkililerin son üç haftada meydana gelen ölümleri belgelendirmek için sertifika hazırladığını belirterek,  “Neredeyse her gün doktorlardan daha fazla ölüm belgesi hazırlanması için aranıyorum. Sıkıntılı bir döneme giriyoruz” dedi. 

CENAZELER EVLERDE BEKLETİLMEK ZORUNDA KALIYOR

Öte yandan, ölüm belgelerinin olmaması cenazelerini gömmek isteyen aileler ve cenaze evleri için de sorun yaratıyor. Ülkede ölüm belgesi olmadan defin yapılmasına izin verilmiyor, bu yüzden cesetler aile evlerinde günlerce bekliyor ya da ölüm belgesi verecek doktor arayan yakının yanında kentler arası yolculuk yapıyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan ve kayın pederini Covid-19 nedeniyle kaybeden Laura Rebollar, cesetlerin evde uzun süre kalmamsının insanlar arasında hastalığın riskini artırdığını belirtti.