"Ülkede gidişat iyi değil"

"Ülkede gidişat iyi değil"
Türkiye'nin enflasyonunun dünya ortalamasının 5 katına çıktığına vurgu yapan CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, ülkenin gidişatının iç açıcı olmadığını söyledi.

Fatih ERBOZ/Ankara

Seçim bildirgesinin detaylarını vatandaşlara giderek anlattıklarını belirten CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Türkiye’nin içinden geçtiği süreçte ekonomik gelişmelerin de ekonominin nereye gittiğini gözler önüne serdiğini söyledi.

Arslan, “Türkiye’nin enflasyonu dünya ortalamasının 5 katına çıkmış durumda. Dış borcu 450 milyar doları aşmış. Türkiye daha da kötüsü borcunu borçla kapatan bir ekonomi anlayışının sarmalı içinde. Bu ekonomi daha fazla yürümez derken borcu borçla kapatmanın yanlışlığı üzerinde duruyoruz. Küçük orta ölçekli esnafın siftahı kurumuş durumda” dedi.

Türkiye’nin çare üreten bir esnaf politikasını geliştirmek zorunda olduğunu vurgulayan Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Üretmeyen bir ekonomi kendini yürütemez. Ekonomiler dünyada tüm örneklerinde olduğu gibi üreterek büyürler. Sosyal gelirin adaletli bir şekilde paylaşımı toplumda ekonominin büyüdüğünü gösterir, bunun adı da hakça paylaşım ve huzurdur. Esnafın kira stopajı kaldırılmalı. Bölgesel kooperatifler yoluyla üreticilerin bir araya gelmeleri sağlanabilmeli. Ekonomiyi ancak böyle üretken bir hale getirip, büyütebilirsiniz.”

Arslan, KOBİ’ler vergi verirken bir takım kolaylıkların getirilmesinin kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.