ABD Dışişleri Ülkü Ocakları kararını 180 gün içinde verecek

ABD Dışişleri Ülkü Ocakları kararını 180 gün içinde verecek
ABD'de demokrat temsilci  Ülkü Ocakları'nın 'terörist grup' olarak tanımlanmasını istedi, teklif meclisten geçti.

ABD''nin Nevada eyaletinde Demokrat Temsilci Dina Titus, 2022 Mali Yılı Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası''nda (NDAA) bir değişiklik önererek Türkiye''deki ülkü ocaklarının ''terör örgütü'' olarak tanımlanması istedi.

Değişiklik, Ülkü Ocaklarının “ABD çıkarlarına, müttefiklerine ve uluslararası ortaklarına karşı yürütülen” faaliyetleri hakkında ABD Dışişleri Bakanı tarafından “yabancı terör örgütü” olarak tanımlanmak için karşılanan kriterlerin gözden geçirilmesi de dahil olmak üzere bir rapor gerektiriyor.

TASARI GEÇTİ

Washington NTV temsilcisi Hüseyin Günay sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tasarının geçtiğini ve ABD Dışişleri Bakanı konu hakkında 180 gün içinde Kongre’ye bilgi vereceğini yazdı.

Hüseyin Günay paylaşımında “ABD Temsilciler Meclisi’nde MHP’li Ülkü Ocakları hakkında yasa tasarısı; Tasarıya göre Ülkü Ocakları’nın terörist organizasyon olup-olmadığının araştırılması isteniyor. Tasarı geçti. ABD Dışişleri Bakanı konu hakkında 180 gün içinde Kongre’ye bilgi verecek.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler