Ülkü Ocakları’na Kurulan Kumpas Çöktü!

Ülkü Ocakları’na Kurulan Kumpas Çöktü!
Çözüm sürecinde Ülkü Ocakları’nı hedef alan operasyonlardan bir tanesi daha beraatla sonuçlandı. Ankara Ülkü Ocakları yöneticilerinin silahlı çete kurmak suçundan yargılandığı dava beraatla sonuçlandı.

Çözüm süreci başlamadan evvel Ülkü Ocakları ve TSK’yı hedef alan bir dizi operasyonlar yapılmış, Ülkücüler ve hedef seçilen subaylar cemaat tarafından tasfiye edilmişti.

HEPSİ BERAAT ETTİ

2011 yılında Ankara Ülkü Ocakları’na yapılan ve il başkanı Necmi Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu toplam 22 sanık hakkında beraat kararı verildi.

Dönemin şartları dikkate alındığında faaliyetleriyle öne çıkan Ankara Ülkü Ocakları üzerinden milliyetçi camiaya ağır eleştiriler getirilmişti. İl Başkanı Necmi Yıldırım ve Ülkü Ocakları’nın 21 yöneticisi 2 ay tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardı.

12 Eylül 2011’de yapılan operasyonda Ülkü Ocaklarına, terör, örgüt, silahlı çete yaftası vurulmuş, neredeyse tamamı Üniversite öğrencisi olan sanıklar hakkında ağır cezalar istenmişti.

Olay basında uzun bir süre konuşulmuş, Ülkü Ocakları hakkında özellikle cemaat medyasında olumsuz haberler yapılmıştı.

Edinilen bilgilere göre, 19. Asliye Ceza Mahkemesi bazı sanıklar hakkında ceza verirken, konu Yargıtay’a taşındı. Yargıtay kararın bozularak, mahkemenin bir daha görülmesi kararını vermişti.

19. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam eden davada karar verildi öğrenildi. Mahkeme, İl başkanı Yıldırım dahil toplam 22 sanığın beraat ettiğini açıkladı.

40 AYRI SUÇTAN BERAAT

Silahlı terör örgütü kurma ve yönettiği iddiasıyla ilk mahkemesi ağır cezada görülen İl Başkanı Yıldırım, yargılamalar sonucunda kendisine yönelik 40’a yakın suçlamadan da beraat etti.

Kararın ardından ulaştığımız Yıldırım’ın ve aynı zamanda Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Avukatı Nizameddin Kocabey, “Yargılama aşamasına geçildiğinde ise daha önce ancak dedesinden kalan ruhsatlı silahtan dolayı Necmi Yıldırım’a mahkeme tarafından ceza verilebilmiş fakat Yargıtay bu kararı bozmuştu, Ankara 19. Asliye Ceza Mahkemesinde 2016/73 esas sayısı ile yeniden açılan ve bu hafta duruşması yapılan davada Dönemin Ankara Ülkü Ocakları Başkanı Necmi Yıldırım beraat etmiştir” ifadelerini kullandı.