Ülkücü isimden Erdoğan'a tepki!

Ülkücü isimden Erdoğan'a tepki!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 10 Kasım'da Atatürk'ü Anma Programında yaptığı konuşmada harf inkılabını eleştirmesine bir tepki de, Ülkücü camianın sembol isimlerinden Hoca Ahmed Yesevi Vakfı Başkanı Erdoğan Aslıyüce'den geldi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, 10 Kasım'da Saray’da gerçekleşen Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma programında yaptığı konuşmada “harf devrimi ile her şeyin sıfırlandığını” söylemişti.

10 Kasım’da kullandığı ifadeler kamuoyunda tepkilere neden olan Erdoğan'a bir tepki de Ülkücü camianın kanaat önderlerinden Hoca Ahmed Yesevi Vakfı Başkanı Erdoğan Aslıyüce'den geldi.

“ULAN ZATEN CAHİLDİN”

Aslıyüce yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Harf inkılabıyla ilgili 1928 yılında 'efendim bizi bir gecede cahil bıraktılar'... Ulan zaten cahildin.

Hocam çok cömert yüzde 10 diyor... Erkeklerde okuma oranı yüzde 3 buçuktu, hanımlarda binde 4'tü. Cumhuriyet ilan edildiği dönemde sadece Türkiye'de 22 tane lise vardı. Bu 22 lisedeki öğrenci sayısı 1341 idi.

Türkiye'de maalesef Atatürk'le ilgili yalan yanlış birçok şey paylaşılmakta. Bu paylaşan adamlar, adı, makamı, mevkisi, rütbesi ne olursa olsun behemehal kriptodur. Çünkü dünyanın hiçbir ülkesinde kendi milletine yokluktan ve emperyalizmin işgalinden kurtaran kişiye karşı en azından saygı duyulması gerekir.”

“DİYANET ATATÜRK'E BİR FATİHA’YI BİLE ÇOK GÖRMÜŞTÜR”

“Dünyanın hiçbir yerinde kurucusuna hakaret edilen başka bir ülke yoktur” diyen Aslıyüce “Bazı kriptolar gerek Mustafa Kemal'e gerekse Lozan'a saldırmaktadırlar. Sevr'den bahsetmektedirler. 463 maddelik Sevr anlaşmasını okuduklarını zannetmiyorum” dedi.

Diyanet İşleri’ne de yüklenen Aslıyüce “Diyanet İşleri Başkanlığı, varlığını borçlu olduğu Mustafa Kemal Atatürk'e bir Fatiha’yı bile çok görmüştür” ifadelerin kullandı.

İlgili Haberler