Ülkücüler Elazığ'da Kütüphane Açtı

Ülkücüler Elazığ'da Kütüphane Açtı
Ülkü Ocakları, Elazığ’da üçüncü köy kütüphanesini hizmete açtı. Daha önce Fırat Çakıroğlu ve Aziz Sancar adına kütüphane açan Ülkü Ocakları üçüncü köy kütüphanesine Oğuz Ata ismini verdi.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Elazığ Şubesi tarafından merkeze bağlı Cip köyünde Oğuz Ata Kütüphanesi'nin açılışı yapıldı. Açılış programına Ülkü Ocakları Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın, Cip Köyü Muhtarı Selçuk Özel, Ülkü Ocakları üyeleri ve köylüler katıldı.

Kütüphanenin açılışında konuşan ve okumanın eğitimin önemine değinen Fatih Murat Taşkın, "Uluslararası öğrenci değerlendirme programında başarılı olan ülkeler aynı zamanda kitap okuma oranının da en yüksek olduğu ülkelerdir. Buradan çıkartacağımız sonuç kitap okuma alışkanlığı ile bilimsel gelişmişlik arasında doğrudan bir ilişki olduğudur. Dinimizin emirleri, Peygamber Efendimiz'in hadisleri ve atalarımızın nasihatleri de bize bu yöndedir. Milletlerin kendilerine yaptıkları bilimsel yatırımla güç ve değer kazandıkları bu çağda biz Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Elazığ İl Şubesi olarak bugün Elazığ’da kurmuş olduğumuz üçüncü kütüphane olan ‘Oğuz Ata Kütüphanesi’nin açılışını yapmanın gururunu yaşıyoruz. Elazığ’da kütüphanesiz köy kalmasın diyerek Elazığ’daki tüm STK’ları da hizmette yarışa davet ediyoruz. Farklı alanlarda her yaşa hitap edebilecek üç binin üzerinde kitaptan oluşan kütüphanemize Türk’ün ulu hakanı ve atası Oğuz Han’ın ismini vermeyi kararlaştırdık. Kitap bağışlayan ve destek sunan herkese teşekkür ediyorum. Kütüphanenin köy halkına faydalı ve hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

Köy muhtarı Selçuk Özel de köylerine kütüphane kurulmasından dolayı Ülkü Ocakları yetkililerine teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından kütüphanenin açılışı gerçekleştirilerek hizmete sunuldu.