Ülkücüler ve MHP tabanı Akşener'i İstiyor

Ülkücüler ve MHP tabanı Akşener'i İstiyor
Metropoll araştırma şirketinin sonuçlarına göre MHP'liler partilerinin başında genel başkan olarak Meral Akşener'i görmek istiyor. Anket sonuçlarına göre Akşener'e olan desteğin Bahçeli'nin 4 katından fazla olması dikkat çekiyor.

Metropoll Stratejik ve Siyasi Araştırmalar Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Özer Sencar, son yaptıkları anket araştırmalarına göre MHP'lilerin büyük oranda Meral Akşener'i genel başkan olarak görmek istediklerini açıkladı. Başkanlık sistemine destek konusunda da araştırma yaptıklarını belirten Sencar, "Bu Pazar referandum yapılsa, 'Evet oyu veririm' diyenlerin oranı yüzde 41.9 görünüyor. 'Hayır' diyenlerse yüzde 47.5 görünüyor. 'Fikrim/Cevabım Yok' diyenlerin oranı ise yüzde 10.5 bandında. Kararsızların dağılımı yapıldığında Türkiye yüzde 53.1 ile 'Başkanlığa Hayır' diyor" dedi.

Yargı kararı sonrası olağanüstü kurultaya gitmesi kesinleşen MHP'ye de değinen Sencar, MHP seçmeninin yüzde 42'sinin genel başkan olarak Meral Akşener'i görmek istediğini söyledi. Sencar, Devlet Bahçeli'ye desteğin yüzde 9.7; Ümit Özdağ'a yüzde 4.3; Sinan Oğan'a yüzde 4.1; Koray Aydın'a ise yüzde 2.3 göründüğünü kaydetti; kararsızların oranının ise yüzde 37.6 gibi büyük bir rakam olduğunu vurguladı.

Başkanlık sistemi için yapılacak bir referanduma seçmen katılım oranının yaklaşık yüzde 87 olacağını öngören Sencar, "Katılım, muhalefet tabanında düşük görünüyor. ÖrneğinHDP seçmeninin yüzde 22.5'u, 'Sandığa gitmem' diyor. MHP'de bu oran yüzde 17.6, CHP'de yüzde 6, AKP'de ise yüzde 3.3 görünüyor" dedi.

Seçmenin, Başkanlık sistemine destek verip vermediği konusunda da araştırma yaptıklarını belirten Sencar, şu tespiti yaptı: "Bu Pazar referandum yapılsa, 'Evet oyu veririm' diyenlerin oranı yüzde 41.9 görünüyor. 'Hayır' diyenlerse yüzde 47.5 görünüyor. 'Fikrim/Cevabım Yok' diyenlerin oranı ise yüzde 10.5 bandında. Kararsızların dağılımı yapıldığında Türkiye yüzde 53.1 ile 'Başkanlığa Hayır' diyor." Son olarak, "Bu pazar seçim olsa" sorusunun yanıtını aradıklarını kaydeden Sencar, sözlerini şöyle tamamladı: "AKP'ye destek yüzde 49.9 seviyesinde görünüyor. CHP'nin oy oranı yüzde 24.1, MHP yüzde 13.8, HDP ise yüzde 11 bandında."