Ümit Albay Heybeliada'da Çipras'a hesap sordu!..

İlgi iltifat 1 milyondu!.. Krallar gibi karşılanıp ağırlandı. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Heybeliada'da 48 yıldır kapalı olan Ruhban Okulu'nu ziyaret eden ilk Yunan Başbakan olarak tarihe geçti. Çipras'ın yanında Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın ile Türk düşmanı Papaz Bartholomeos da vardı. Birlikte okul bahçesine fidan diktiler!.. Neyi yeşerteceklerse?..

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın 5-6 Şubat'taki 2 günlük Türkiye ziyaretinin ilk gününde sarayda ortak basın toplantısı yapıldı. 18 ada ve 1 kayalığımızı işgal eden ve Türk toprakları üzerinde her fırsatta bizlere hakaretler eden meydan okuyan, küstahça tehditler savuran Yunanistan'ın Başbakanına soru soran çıkmadı. İşgal edilen 18 adamız ve 1 kayalığımız hiç gündeme getirilmedi. Çipras'ın ziyaretinden önce Dışişleri Bakanlığı'ndan bir heyetin saraya bilgilendirme için gittiğini ve "istikşafi görüşmeleri" bahane ederek o konuya hiç girilmemesini tavsiye ettiğini duymuştum. Kulaklarıma inanamamıştım!..

Meydan bu kadar mı boş? Vatan topraklarını savunacak, küstah Yunan'dan hesap soracak bu ülkede bir Allah'ın kulu yok mu?..

6 Şubat Çarşamba günü sabahın erken saatlerinde telefonum çaldı. Arayan Millî Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri emekli kurmay Albay Ümit Yalım'dı. Bana Çipras'ın Heybeliada'daki programlarının saatlerini sordu. Bildiğim kadarı ile söyledim. Yalım, "Heybeliada'ya gideceğim. Çipras ile görüşmeye çalışacağım" dedi. Saray'daki basın toplantısında işgal edilen adalarımız konusunda soru sorulmamasına fena halde içerlemişti. Atladı vapura Heybeliada'ya gitti. Yoğun koruma duvarını aşarak Çipras'ın karşısına dikilip hesap sordu. Gerisini Ümit Yalım'ın anlatımından aktarayım;

"Çipras, 6 Şubat  Çarşamba günü Heybeliada Ruhban Okulu'nu ziyaret etti. Ziyaret sonrası dönüşe geçen Çipras ile saat 16:15 sularında Heybeliada vapur iskelesinin ön tarafında, yoğun bir kalabalık içinde görüştüm.

 Yunan Başbakanı Çipras ile yaptığım yüz yüze görüşmede kendisine, 'Bay Çipras, size bir sorum var. Ege Denizi'nde işgal edilen Türk adalarını ne zaman boşaltacaksınız?' (Mr. Çipras, I have a question for you. When will you evacuate occupied Turkish Islands in the Aegean Sea) sorusunu yönelttim. Çipras'ın suratı asıldı ve cevap vermekte tereddüt etti. Bunun üzerine konuyu biraz daha açarak, 'Ege Denizi'nde işgal edilen Türk adalarını ne zaman boşaltacaksınız? Biliyorsunuz, 18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığı Yunanistan tarafından işgal edildi' (When will you evacuate occupied Turkish Islands in the Aegean Sea. You know, 18 Turkish Islands and 1 Turkish Rocks have been occupied by Greece) dedim.

Çipras, biraz düşündükten sonra, 'Bu kesin değil' (This is not sure) diye cevap verdi. Ben de kendisine, '18 Ada ve 1 Kayalık Türkiye'ye aittir' (18 Islands and 1 Rocks belong to Turkey) diye karşılık verdim. Çipras, bu sözlerime karşı sessiz kaldı ve adada yaşayan Rum kökenli vatandaşlarımızla fotoğraf çektirdikten sonra kendisine tahsis edilen tekneye binerek oradan ayrıldı."

Ümit Yalım, işgal edilen adalarımız konusunda, sarayda Çipras'a bilinçli olarak soru yönelttirilmediği düşüncesinde;

"Basın toplantısında, Ege Denizi'nde Yunan işgali altında olan 18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığı konusu yine gündeme gelmedi. Basın toplantısının bitiminde söz alan Erdoğan, hiçbir gerekçe göstermeden soru cevap bölümünü sadece iki soru ile sınırladı. İlk soru, Yunan gazeteci tarafından Çipras'a soruldu. İkinci soru ise yandaş televizyon kanalı ahaber muhabiri tarafından Erdoğan'a soruldu. Erdoğan'a, Heybeliada Ruhban Okulu hakkında sorulan sorunun önceden hazırlandığı açıkça anlaşılıyordu.

Erdoğan bu yöntemle, Yunanistan'a alenen verilen 18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığı hakkında soru sorulmasını önledi. Bugüne kadar Çipras'a, Ege Denizi'nde işgal edilen Türk adaları hakkında soru sorulmadı. Topraklarımızı işgal eden ve geçen sene Türkiye Cumhuriyeti'ne ait Muğla Keçi Adası'nda, işgalci Yunan askerleri ile birlikte egemenlik ve bayrak gösterisi yapan Çipras'a dost muamelesi yapıldı."

Çipras korunuyor ama vatan toprakları korunmuyor!..

Çipras'ın Heybeliada ziyareti sırasında alınan yoğun güvenlik önlemlerine dikkat çeken Yalım şunları kaydetti;

"Sahil Güvenlik Gemileri, Polis Deniz Botları ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Teknelerinden oluşan filo, Çipras ve teknesi için seyir güvenliği sağladı. Karada da çok sayıda polis görevlendirildi.

Çipras'ın korunması için yoğun güvenlik önlemleri alan Tayyip Erdoğan ve Hükümeti, işgal altındaki vatan topraklarının korunması için kılını bile kıpırdatmıyor. Çipras'ın korunması için bir filo görevlendiren Erdoğan ve Hükümeti, adalarımızın korunması için bir kayık bile görevlendirmiyor. 18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığının Yunanistan'a teslim edildiği açıkça görülüyor."

Erdoğan, bir yıldır dosya çıkaramadı!..

Erdoğan'ın 27 Ocak 2018'de, AKP Kocaeli İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, "Şimdi Kılıçdaroğlu'na sorarsan Lozan'da kazandığımızı söyler. Ondan sonra da adaların faturasını AK Parti'ye kesmeye kalkar. Adaları siz verdiniz, siz. Sizin partinizin başında olanlar (Atatürk ve İnönü'yü kastederek) verdi ve şimdi tarihî dosyaları hazırlatıyorum ve o tarihi dosyaları, Lozan da dâhil olmak üzere bunların önüne de milletime de bunları o belgelerle anlatacağız" şeklindeki sözlerini de hatırlatan Ümit Yalım, sözlerini şöyle tamamladı;

"Erdoğan, bizzat kendisinin Yunan askerine teslim ettiği 18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığını Lozan'a yüklemeye kalktı, Atatürk ve İnönü'ye iftira attı. Ancak, Erdoğan bir yıldır, bir dosya bile çıkaramadı ve iddiasını ispatlayamadı. Erdoğan'ın tarihî dosyaları ve iddiaları boş ve fos çıktı!...

Erdoğan, akıntıya karşı kürek çekiyor. Erdoğan, boş yere uğraşmasın. Türk adalarını, Erdoğan'a da Yunanistan'a da yedirmeyiz."

Yazarın Diğer Yazıları