Ümit Özat'tan açıklama

Ümit Özat'tan açıklama
Fenerbahçe'nin Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda yaşanan tartışmalarda adı geçen Ümit Özat sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Ümit Özat, Fenerbahçe'deki Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda isminin geçtiği bir tartışmayla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Özat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Kamuoyuna duyurulur önceki gönderide yaptığım açıklama da görüyorum ki bazı şeyler yanlış anlaşılmış. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki ben bütün Fenerbahçe camiasının kaptanlığını yaptım. Kongre de adımın geçmesinden dolayı bu yazıyı yazmayı gerekli buldum. Mutlaka başkan adayları her seçimde olduğu gibi bir takım yaşanmışlıkları anlatacaktır. Benimle ilgili mevzu bahis olan konuda geçmişte yaşanmıştır ben de o gün bir Fenerbahçe kaptanının davranması gerektiği gibi davranmışımdır.

Yaptığım hareketle benimle gurur duyması gerekenler beni eleştirmişlerdir. Bu söylemlerden Aziz Yıldırım'ın tarafını tuttuğumu düşünenlerede şunu söylemek istiyorum ben başkanın en zor zamanlarında bile yanında oldum hatta Mehmet Ali Aydınlar ile olan kongreden yakınları bile o kongre de yokken ben oradaydım. Bu davranış benim inançlarımla olan bir karardı çünkü beni Fenerbahçe'ye o almıştı ama öyle görüyorum ki hem sayın Ali Koç'tan hemde sayın Aziz Yıldırım'dan bu kulübü para için bırakıp gidenleri, bu kulüpte uzun süre kalan ama 6 ay bile oynamamış olanları hatta bu kulüpte şampiyonluk yaşadıktan sonra para için başka kulübe gidenlerle futbolculuğunda Kadıköy'e rakip çıkmamak için 2. Lig bile olsa Almanya'ya giden Kaptan Ümit'i bu takımın efsanelerini sayarken aralarında anmamalarını, stadın koridorlarında dolaşırken 3 kupa kaldırmış kaptan Ümit'in tek başına bir resminin olmaması bile benim adıma o kadar üzücü bir durumdur ki anlatamam. Öyle ki ne sayın Aziz Yıldırım ve ekibinden bugüne kadar bir beklentim olmadığım gibi bugünden sonra da bir beklentim yoktur, nede sayın Ali Koç ve ekibinden bir beklentim yoktur. Fenerbahçe için en iyisi hangisi ise o olsun." 

ÜMİT ÖZAT POLEMİĞİ

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, genel kurul toplantısında Ali Koç'a "Ümit Özat Denizli maçında kırmızı kart gördü ve senin locama geldi. Siz oyuncuya kötü bir kelime söylediniz ve onu odanızdan attırdınız mı?" sorusunu sormuştu.

Ali Koç ise "Ümit Özat isterse bağlansın. Murat Özaydınlı burada mı? 2004 yılı Rize maçının ardından Ümit Özat kaptandı. Kırmızı kart görmüştü. Ben de locada maç seyrediyordum. Ümit Özat da, Murat Özaydınlı bizim locada diye, locaya gelmişti. Ben maçı seyrediyorum ve Ümit Özat’ın içeride olduğunu bilmiyordum. Bir pozisyon oldu ve gayriihtiyari, 'Allah belanı versin' gibisinden konuştum. Bir baktım arkamda kaptan, sen ne yapıyorsun falan gibisinden konuştu. Murat Özaydınlı da kendisini çıkardı. Benim korumalarımın kendisini çıkardığını söyledi ama benim o dönemde korumam yoktu. Bir kürekçi arkadaşımla Murat Özaydınlı kendisini çıkardı dışarı. Yakışıyor mu Fenerbahçe Başkanı’na böyle laflar” sözleriyle bu soruya yanıt vermişti.

İlgili Haberler