Ümit Özdağ: 8 milyon Suriyeliye yardım ediyoruz

Ümit Özdağ: 8 milyon Suriyeliye yardım ediyoruz
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, TELE 1 ekranlarında katıldığı yayında Türkiye’nin yaklaşık 8 milyon Suriyeliye yardım ettiğini belirtti.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, TELE 1 ekranlarında Sedef Akbaş’ın sunduğu “Halk İçin Halk Adına” programına konuk oldu.

Ümit Özdağ, Türkiye'de resmi olmayan kayıtlarla birlikte yaklaşık 8 milyon Suriyeliye yardım edildiğini açıklayarak, "Türkiye’de resmi kayıtlara ek olarak kayıtsız 1.5 milyon daha Suriyeli daha var. Hepsinin toplamıyla birlikte Türkiye tarafından bakılan yardım edilen aslında 8 milyon Suriyeli var" dedi. 

Ümit Özdağ’ın konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

"YARDIM EDİLEN 8 MİLYON SURİYELİ VAR"

“Uluslararası kaynaklar 8 milyon Suriyelinin Suriye dışında olduğu söyleniyor. Bunların 1 milyona yakını Avrupa ülkelerine dağıldı. Türkiye’deki resmi rakamlara göre 3 milyon 695 bin Suriyeli var ama Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan birde 350 binde Suriye kürdü var dedi. Bunlarla birlikte toplam 4 milyon Suriyeli ediyor. 3 milyonda Türkiye’nin kontrol ettiği bölgelerde yaşayan Suriyelilere sosyal yardım ediliyor ve Türkiye olarak maaş ödüyoruz”

“Türkiye’de resmi kayıtlara ek olarak kayıtsız 1.5 milyon daha Suriyeli daha var. Hepsinin toplamıyla birlikte Türkiye tarafından bakılan yardım edilen aslında 8 milyon Suriyeli var”

"Bu aslında AKP’nin Müslüman kardeşleri çerçevesinde şekillendirdiği dış politikası. Okullara öğretmenleri parası yollanıyor, orada inşaatlar yapılıyor. Hatta Gaziantep Üniversitesi’ne bağlı fakülteler kuruyoruz Afrin’de. Bakın daha ötesine geçiyoruz. Oralarda güvenli şehirler kuruyoruz"

"DÜNYA'DA EN FAZLA SIĞINMACININ OLDUĞU ÜLKE TÜRKİYE"

"Türkiye, 2011 yılından bu yanda Dünya’da en fazla sığınmacının olduğu ülke. Bu rakamların içinde daha hiç Afgan yok. Bu hafta et yediniz mi bilmiyorum ama yediyseniz bilin ki Afgan’ın eli değişmiştir. İnanılır gibi değil. Gaziantep’e Afgan ve Pakistanlı çocukları yeni getirmişler. Türkiye Çocuk Hakları sözleşmesine imza attığı için bu çocukları 18 yaşına kadar sınır dışı edemiyoruz"

"Evinde Arapça televizyon seyrediyor ve Arapça konuşuyor. Diyor ki: 'Kalacağım ama ben Arabım.' Bu entegrasyon, büyük bir yalan. Bu yalanı Avrupa Birliği söyletiyor. Türkiye, bir tatil kötü değil bir vatan. Bu vatan uğruna çok fazla bedel ödedik"

"İYİ Parti olarak, Türk halkına söz verebilirim.Geri dönüş eylem planını hazırladık. Öyle ben kalıyorum, biraz daha tatilimi uzatacağım diye bir şey yok"