Ümit Özdağ: "Darbeyi yapan Erdoğan'dır"

Ümit Özdağ: "Darbeyi yapan Erdoğan'dır"
KRT'de Esra Yıldız'ın konuğu olan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, "Darbeyi yapan, sandığı deviren Erdoğan'dır." dedi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, KRT TV'de Esra Yıldız'ın sunduğu Gündem Özel programına konuk oldu. 23 Haziran seçimlerini değerlendiren Özdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sancaktepe'de kullandığı "Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı diyeceğiz." ifadelerine yanıt verdi.

6 Mayıs'ta YSK kararıyla iptal edilen İBB seçim sonuçları için 'darbe' diyen Özdağ, "Erdoğan’ın bu Sisi meselesine hiç girmemesi gerektiğini düşünüyorum. Eğer burada mağdur varsa darbeye maruz kalan varsa bu İmamoğlu, bu durumda Sisi’nin kim olduğu kendiliğinden ortaya çıkıyor" dedi.

"DARBEYİ YAPAN SANDIĞI DEVİREN ERDOĞAN'DIR"

Erdoğan'ın Sisi benzetmesine yanıt veren Özdağ, şu ifadeleri kullandı:

"Onun için bunun üzerinden gitmemeli Erdoğan, birden Sisi’yi kucağında bulacak çünkü. Darbeyi yapan, sandığı deviren Recep Tayyip Erdoğan’dır. Türkiye’de demokrasi adına kalan tek şeydi, onu devirdi."

“İMAMOĞLU DAHA YÜKSEK BİR OYLA KAZANACAK”

Bu seçimin önemi nedir biliyor musunuz, eğer bu seçimde Binali Yıldırım kazanırsa, bundan sonra muhalefetin kazandığı her seçim tekrarlanacak demektir. 
Eğer İmamoğlu kazanırsa ki, bütün saha delilleri bunu gösteriyor ve daha yüksek bir oy ile kazanacak, o zaman AKP şu dersi alacak “sandıkla oynama, halk buna tepki veriyor”..

Bundan 15 gün önce 10 gün önce bütün anketlerde, AKP’nin kendi yaptığı anket dahil, aradaki fark  %10-11 civarında dolaşıyordu. bugün de değişik kuruluşların anketlerinde halen arada açık bir fark var. Ben bunun pazar günü sandıkta da gerçekleşeceğini düşünüyorum.

“ATATÜRK'E KÜFREDENLERİ ŞEREF MASASINA OTURTTULAR”

Rize’de valiye küfredilmiş, bir iddia, ben küfrettiğine inanmıyorum İmamoğlu’nun.. Ama Atatürk’e küfredenleri, hakaret edenleri, İstiklal Harbini Yunan Ordusunun kazanması gerektiğini düşünenlerleri masasına şeref konuğu olarak oturtan bir Cumhurbaşkanı karşımızda. Ben sayın Erdoğan’ın bu vaziyette böyle bir ifadeyi kullanmasaydı daha iyi olacağını düşünüyorum..