Ümit Özdağ: Federal Anadolu Devleti'ne hazır olun

Ümit Özdağ: Federal Anadolu Devleti'ne hazır olun
Kayseri Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen programa katılan MHP Genel Başkan adayı Ümit Özdağ, “Önümüzdeki dönemlerde Türkiye Cumhuriyeti’nin adının Federal Anadolu Devleti olarak değiştirilmesinin tartışılması başlayacaktır” diye konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya katılan MHP Genel Başkan adayı ve Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, “Bu ülkeyi iç savaş dili ile düşmanlaştırmayın. Evet diyenlere de hayır diyenlere de saygı gösterin. Irak’ın parçalanması ve bağımsız Kürdistan süreci Ankara’nın gözleri önünde cereyan ediyor. Barzani ve adamları Güneydoğu’da ‘Evet’ için çalışıyorlar. Hiçbir AKP’li Kerkük’te yaşanan acımasız olaylara ses çıkarmıyor. Siz, Türk diplomasi tarihi için utanç kaynağısınız. Sayın Başbakan, operasyonlara katılan askerlerin tazminatlarını ödediniz mi? 16 Nisan’da Türk milleti 28 Martta olanların hesabını sizden soracaktır. Hayırlar yüzde 58’lerle geliyor” dedi.

Prof. Dr. Ümit Özdağ, “Önümüzdeki sene Kıbrıs’ta başlayan ve tavizlerle ilerleyen süreçte Kıbrıs’ın Yunanistan’a hediye edilmesi söz konusudur. Rumlar bununla ilgili isteklerini söylemeye devam ediyor. İlk istekleri de Türk ordusunun adadan çekilmesi oldu. Önümüzdeki günlerde yapılan süreçte, KKTC’nin tarihe gömülmesine evet denileceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Özdağ, “Ben, Binalı Yıldırım’ın Hayır oyu vereceğini düşünüyorum. Siz, biz ülkücülere ‘Fatiha okumayı bilmez’ dediniz, 16 Nisan’da size Fatiha okuyalım da görün” ifadesini kullandı.

Kayseri Bağımsız Milletvekili Prof. Dr Yusuf Halaçoğlu ise, “İnşallah, 17 Nisan’dan sonra Hayır çıkarsa Türkiye’yi Türkler yönetecek. Anayasa diye önümüze getirilen 18 maddenin dışında daha birçok madde var. Bu anayasa Türklüğü ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kaldırılmasına yönelik anayasadır. Siz, bu ülkeye Oslo ve Habur rezaleti yaşattınız. Diyarbakır’da megri türküleri söyleyerek gözyaşı dökerek bölmeye çalıştınız. Dün FETÖ’yü savundunuz. Onun için ‘bilge adam’ dediniz. Siz sürekli aldattınız. Sürekli aldanan kişiler olduğunuz için neden size güvenelim” diye sordu.

Bilindiği gibi 8.CumhurbaşkanıTurgut Özal’ın kardeşi Korkut Özal, yıllar önce çok çarpıcı bir iddia ortaya atmıştı. Korkut Özal, şöyle demişti; “Rahmetli ağabeyim sorunun çözülmesi için Türkiye’nin isminin değiştirilebileceğini, Anadolu Cumhuriyeti yapılabileceğini söylemişti.”

3 Kasım 2004’de YENİÇAĞ’ın “Korkut Özal kinini kustu” başlığıyla verilen haberde, Korkut Özal’ın, “8. Yüzyılda Müslümanlıkla tanışan Türkler, kurdukları devletlerde Türk ya da Müslüman adını kullanmadı. Ağabeyimin (Turgut Özal) söylediği odur. Türkiye Cumhuriyeti, yerine Anadolu Cumhuriyeti derken bunu kastediyordu. Devlete Türk adını koymak sıkıntı yaratmıştır” sözleri aktarılmıştı.

Bu arada Ümit Özdağ, Kerkük İl Meclisi’nin, kentin Peşmerge Yönetimi’ne bağlanması için aldığı referandum kararına sosyal paylaşım sitesinden tepki gösterdi.

Özdağ, “Adım adım bağımsız Kürdistan’a doğru gidiyorlar ve ‘evet’ uğruna ses çıkarmıyorlar” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler