Ümit Özdağ: "GATA dağılıyor!"

Ümit Özdağ: "GATA dağılıyor!"
MHP Genel Başkan Adayı Özdağ, Yeniçağ Gazetesi Yazarı Demirağ’ın hazırlayıp sunduğu Başkent Ankara programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özdağ, "GATA'ları kapatmak yerine, askerleri tedavi etmeyen terörist doktorlarla uğraşın" dedi.

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, gazetemizin yazarı Yavuz Selim Demirağ'ın sunduğu Türkiyem TV'de yayınlanan Başkent Ankara programına konuk oldu. Gündeme dair kritik açıklamalarda bulunan Özdağ, GATA'ların önemine dikkat çekti. 

İşte Özdağ'ın konuşmalarından satırbaşları:

Kardak Kayalıkları operasyonunda botlara cebindeki parayla benzin koyan askerler, Ergenekon ve Balyoz sürecinde hapislere atıldı. 15 Temmuz'a giden yol Ergenekon'la başladı.

Terör örgütüne yardım eden siyasi bir kadro var.

Türk adaları işgal altındayken, Türk vatandaşlarının bir kısmı daha ucuz diye Yunan adalarında tatile gitti. Bu utanç vericidir.

"15 TEMMUZ BİR SARAY DARBESİDİR"

15 Temmuz darbesi, 4-5 Ağustos'ta toplanacak Yüsek Askeri Şuura'da ihraç edilecek FETÖ'cüler içindi. Bir diğer sebep de Fırat Kalkanı Operasyonu'nun engellenmesi içindi. Bu operasyonunun hazırlıkları 15 Temmuz'dan önce başlamıştı. Bu bir saray darbesidir.

Hala bilmediğimiz bir sebeple saat 03.30'da yapılması gereken darbe erkene çekilmiş, erkene çekilince bütün sistem dağılmış. 

Şimdi sorulması gereken soru, "Bu dinamikler 15 Temmuz sürecinden sonra kalktı mı?" Bence kalkmadı, bilakis güçlendi.

TSK'NIN MORALİ BOZULUYOR

Türk demokrasisinin ihtiyacı olduğu 3 şey var:

Milli birlik beraberlik

Güçlü ordu, güçlü polis, güçlü istihbarat

Terör örgütleriyle doğru bir strateji mücadelesi.

Bunlar olmazsa başarılı olamayız.

Bugün terör örgütleriyle doğru bir stratejide değiliz. Ordu paramparça edildi.

Zırhlı birlikleri Ankara'ya yollamak çok büyük bir hataydı. Zırhlı birlikler şehirlerin peşinden gitmez, şehirler zırhlı birliklerin peşinden gider. Çok yanlış politikalar izlendi. Hükümetin son politikaları TSK'nın moralini bozuyor. 

TSK'ya yapılan bu operasyonların durdurulması gerekiyor. Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanabilir. Fakat Genelkurmay Başkanı, Başbakan ile doğrudan görüşebilmelidir. Bu şekilde en azından hiyerarşi olur.

"GATA DAĞILIYOR! HALKA DOĞRU SÖYLEYİN!"

Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ni kapattılar. Ben bu işin üzerine gidiyorum. Askerde gazi olmak demek, hayatınız boyunca asker olmanız demek. Bu da hayatınızın GATA üzerinden sürmesi demek. Bu gazilerin hakkıdır. Gazilerimizin durumuna sivil doktorlar dayanamaz. Fakat silah arkadaşınız bir doktor olduğu zaman o yalnızca doktor olmuyor; o aynı zamanda babanız, abiniz, kardeşiniz oluyor. Harp cerrahisi konusunda GATA çok gelişmişti.

Sahada savaşan çarpışan her asker GATA'ya güveniyor. Fakat şimdiki yapıya güvenmiyorlar. 'Mehmetçik polikliniği' gibi şeylerle milleti kandırmaya devam ederseniz daha çok şehit vereceğiz.

Sağlık Bakanı "bu sisteme geçtikten sonra daha az asker gelmeye başladı" dedi. Önemli olan daha az askerin gelmesi değil. Gelen askerin yer bulması. GATA dağılıyor! Halka doğru söyleyin.

Terörist doktorlar var, askerleri tedavi etmiyorlar. Uğraşacaksanız bunlarla uğraşın.

FIRAT KALKANI OPERASYONU

Selefi cihadçılar Suriye'yi zayıflattıkça PKK güçlendi.

Kim Suriye'nin bölünmesini istiyorsa Türkiye'nin düşmanıdır. Kim Irak'ta bölünmesini istiyorsa Türkiye'nin düşmanıdır. Kim Suriye'de birliğin sağlanmasını istiyorsa Türkiye'nin dostudur. Bu kadar basit.