Ümit Özdağ: "Hafter, "Doğu Akdeniz mutabakatını tanıyacağız" demişti"

Ümit Özdağ: "Hafter, "Doğu Akdeniz mutabakatını tanıyacağız" demişti"
Türkiye'nin Libya'ya asker göndermesine ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Hafter'in, tezkere kararından önce Türkiye'ye gönderdiği mesajda, Doğu Akdeniz mutabakatına karşı olmayacaklarını ifade ettiklerini açıkladı. Özdağ, "Ankara bu mesajı görmek istemedi" dedi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Habertürk'te Kübra Par'la Açık ve Net programına konuk oldu.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Özdağ, Libya tezkeresine ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Libya ile imzalanan Doğu Akdeniz mutabakatını hatırlatan İYİ Partili Özdağ, Hafter'in TBMM'den geçen tezkere öncesi Ankara gönderdiği mesajda söz konusu mutabakata karşı çıkmayacaklarını bildirdiğini ifade etti.

Özdağ, bu mesajı Ankara'nın görmezden geldiğini ve mutabakatın bahane gösterilerek Libya'ya asker gönderildiğini dile getirdi.

Özdağ'ın açıklamaları özetle şöyle:

"Anlaşmanın 5. Maddesi şunu söyler; Anlaşmadaki değişiklikler ancak iki ülkenin onayıyla yapılabilecek şeyler. Onun için bu kadar kolay değil. İki; Biz Meclis'te kabul ettik Birleşmiş Milletler'e yolladık. Uluslararası bir sözleşme. Devletlerin devamlılığı esastır.

Şunu da biliyoruz ki Hafter'in, Türkiye'ye yolladığı mesajlar var. Biz daha tezkereyi çıkartmadan önce, 'İktidara gelirsem eğer ben bu anlaşmaya karşı çıkmayacağım' dedi. Bu mesajların duyulmaması tercih edildi. Neden duymak istediler Ankara'da bunu ayrıca tartışabiliriz."