Ümit Özdağ: "Suriyelilerin Türkiye'ye gönderilmesi emperyalist bir projedir"

Ümit Özdağ: "Suriyelilerin Türkiye'ye gönderilmesi emperyalist bir projedir"
Katıldığı canlı yayında Suriyeli sığınmacılar sorununa değinen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Suriyelilerin Türkiye'ye gönderilmesinin emperyalist bir projeden ibaret olduğunu söyledi.

Erdem AVŞAR / Yeniçağ

İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, KRT'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sayıları 4 milyonu aşan Suriyelilerin geri gönderilmesi gerektiğini savunan Özdağ, "Bizim meselemiz Suriyelilerle değil. Allah kimsenin başına böyle dert vermesin. Biz bir çare Suriyelilerle uğraşmıyoruz" dedi.

"Biz emperyalist bir projeyi tarihin çöplüğüne atmaya çalışıyoruz" diyen Özdağ, "Suriyelilere 40 milyar dolar harcandı bu çok büyük para. Suriyeliler vatanlarına dönsün istiyoruz. Çünkü bugün ortaya konulan emperyalist proje şu bu insanlar Türkiye’ye gelecekler, Türkiye’de gelecek on yıllarda çıkacak bir iç savaşın demografik alt yapısını oluşturacaklar onların geldiği yerde de bir PKKistan kurulacak. Orası boşaltılıyor" ifadelerini kullandı.

Özdağ, ayrıca Türkiye'ye giren Suriyeliler arasından Suriye istihbaratı ve IŞİD'e çalışanlar olabileceğine dikkat çekere, Ankara Gar katliamı, Gaziantep düğün katliamı ve Reyhanlı patlamasını hatırlattı.

"ANNAN PLANI'NI, PKK'YI, ERGENEKON'U ALKIŞLAYANLAR..."

"Biz ne diyoruz. Onlara vatandaşlık değil geri dönebilecekleri bir vatan verelim. Bizim söylediğimiz ahlaki, bizim söylediğimiz milli" şeklinde konuşan Ümit Özdağ, sözlerine şöyle devam etti:

"Annan Planı’nın arkasında durup Türkiye’nin başını belaya sokanlar, KKTC’nin tasfiyesi için çalışıp Rumlarla yan yana duranlar, PKK ile yapılan müzakereleri alkışlayanlar. İlçelerimizin PKK’nın eline geçmesine müsaade edenler, onları alkışlayanlar. Ergenekon yalanını alkışlayanlar şimdi bize diyorlar ki siz niye bu Suriyelilere karşısınız. Kardeşim biz Suriyelilere değil, Suriyeliler üzerinden bu bölgeye konulan tuzağa karşıyız."

İlgili Haberler