Ümit Özdağ: “Türkiye S-400 konusunda geri adım atarsa kimse şaşırmasın”

Ümit Özdağ: “Türkiye S-400 konusunda geri adım atarsa kimse şaşırmasın”
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Türkiye’nin S-400 konusunda geri adım atabileceğinin altını çizerek, söz konusu gelişmelerin ikinci Brunson vakası olduğunu söyledi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ ve Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ, Halk TV’de yayınlanan Türkiye Nereye adlı programda gündeme dair soruları yanıtladı.

ABD ile süren S-400 krizi hakkında konuşan Özdağ, Türkiye’nin mevcut ekonomik şartlarda S-400 konusunda geri adım atabileceğini söyledi. Özdağ, ekonominin kötü gitmesi nedeni ile iktidarın batı sermayesi ile sorun yaşamak istemeyeceğinin altını çizdi:

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“ABD ile iktidar arasında bir uzlaşma sürecinin başladığını düşünüyorum. Bunun ilk adımı, Suriye’nin kuzeyinde ABD tarafından dayatılan sistematiğin Erdoğan tarafından kabul edilmesiyle gerçekleştiği anlaşılıyor. İkinci adımı S-400’lerde göreceğiz. Bu konuda karışık sinyaller geliyor. İlk önce Savunma Bakanı bir açıklama yaptı. S-400’lerin gelişinin teknik nedenlerle gecikebileceğini söyledi. Onun üzerine hemen alışılmadık bir şekilde Kremlin de bir açıklama yaptı. Teknik bir sıkıntının olmadığını, S-400’lerin hazır olduğunu söylediler. Bu aslında Kremlin’in yapacağı bir açıklama değil ama onlar da Türkiye’nin sıkıştığını biliyorlar. Teknik nedenle bir gecikme olsa ellerindeki S-400’leri verirler. Bu diplomatik bir hamle.”

Sonra Dışişleri Bakanlığından bir sürecin işlediğine dair bir açıklama geldi. En son düşen, aslında ikinci defa düşen, haberde Türkiye’nin ABD’ye yaptığı teklifin Trump tarafından kabul edildiği ve S-400’ler ile F-35’lerin birlikte çalışıp çalışamayacağının araştırılacağı bir komisyonun kurulması…. Bu komisyon kurulup çalışmalarına başlayacak. Bu komisyon sonuçta bir karar verecek fakat o karar verilene kadar S-400’ler gelmez. Bu komisyon galiba bir hafta içinde çalışmalarını bitirecek değil. S-400’lerin bu ay gelmesi lazım. Bu ay içinde de çalışmalar bitmez. Ne zaman biter? Önce seçimler atlatalım. Özetle S-400’ler konusunda bu komisyondan çıkacak şey, ‘Bu sistemlerin birlikte çalışması mümkün değil. F-35’ler konusunda Ruslar mutlaka bilgi alırlar.’ Sonuçta Türkiye bu konuda bir geri adım atarsa kimse şaşırmasın. Çünkü Türkiye kadar ağır borçlu bir ülke, ağrı bir ekonomik krizden geçerken batı finans sistemini karşısında alıp meydan okuyamaz. Çünkü bu yılın borçlarını ödeyecek parası yok.

“Bu süreç IMF ile anlaşmaya gidecekse, bu politik ve ekonomik şartlar altında Suriye’deki süreci nasıl kabul ettiyse S-400’de de kabul edeceği anlaşılıyor. Bundan sonra rahip Brunson vakalarını ne yazık ki bir çok kez yaşayacağız. Burada yaşayacağımız ikinci rahip Brunson vakasıdır. “

“YILDIRIM, SAADET PARTİSİ’NDEN OY ALMAYA ÇALIŞIYOR”

Yeniçağ Gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ ise dini cemaatlere tepki göstererek, camilerdeki hocaların duaların Türkçe anlamlarını bilmediğinin altını çizdi. Ankara’daki bir şehit cenazesinde cenaze namazını kıldıran imamın namaz öncesinde abdest hakkında vaaz verdiğini söyleyen Demirağ, AKP’nin İBB adayı Binali Yıldırım’ın seçim öncesinde İsmailağa Cami’ne yaptığı ziyarete değindi.

Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan kamuoyu yoklamalarını dikkate alarak adımlarını atar. Sayın Yıldırım orayı ziyaret ettiğine göre işi duaya kaldı. Zaten onlar AKP’ye oy veriyorlardı. Ben fazla bir şey değiştirecekleri kanaatinde değilim ama İsmailağa cemaatinin bazı kolları merhum Erbakan’dan dolayı Saadet Partisi’ne oy verirler. Saadet Partisi’nin aldığı 100 bin oy kilit rolde. Bu yüzden böyle bir operasyona ihtiyaç duydular.”